Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
24.04.2021 11:50

Do Hokejovej akadémie nastúpi ďalších 20 talentovaných hokejistov


Ilustračná snímka


Záujem študovať na Hokejovej akadémii pri Strednej športovej škole v Trenčíne prejavilo až 52 uchádzačov. Absolvovať však museli prijímacie skúšky pozostávajúce z troch častí i antigénové testovanie, keďže celý prijímací proces sa uskutočnil v tzv. bubline.


Na mladých hokejistov čakali najskôr psychotesty, všeobecné testy v športovej hale a špeciálne testy na Zimnom štadióne P. Demitru v Trenčíne. „Pre nás je dôležité preveriť nielen talent uchádzačov, ale aj ich fyzické a psychické atribúty. Štúdium na škole je náročné, snažíme sa však vychovávať vzdelaných a psychicky pripravených športovcov,“ povedala riaditeľka školy Iveta Petríková Rosinová., Jediná župná športová škola pri výbere nádejných talentov ťaží z vedomostí a skúseností odborníkov zo Slovenského zväzu ľadového hokeja a hokejového tímu Dukly Trenčín. „Myslím si že sa hlásim na kvalitnú školu, je tu hokejová akadémia a v budúcnosti tu vznikne aj tréningová hokejová hala. Považujem to za veľkú výhodu,“ priblížil jeden z uchádzačov.

V rámci všeobecných testov museli žiaci preukázať svoje zručnosti a kvality v behu na 50 metrov, 6 minútovom behu na vytrvalosť, skoku do diaľky z miesta či hode loptou. Na ľade zas absolvovali šprint s pukom na 10 metrov a 36 metrov, agility test a odohrali 3 priateľské zápasy.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2018
TSK ako prvý kraj zavádza participatívne rozpočty na stredných školách
Úrad splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre rozvoj občianskej spoločnosti (ÚSV ROS) v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) otvárajú v školskom roku 2018/2019 pilotný ročník zavádzania participatívnych rozpočtov na stredných školách v pôsobnosti kraja.
viac
05.02.2019
Pilotný projekt Hokejová akadémia otvorí svoje brány už v septembri
Prvá hokejová akadémia v rámci Slovenska vznikne ako súčasť Strednej športovej školy Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) už od septembra tohto roka. Prihlášku je potrebné podať do 20. februára!
viac
19.02.2019
Budúci prváci na SŠŠ v Trenčíne si môžu vybrať z dvoch študijných odborov
Všestranné vzdelanie, príprava na štúdium na vysokej škole i kvalitná športová príprava. To všetko ponúka svojim študentom Stredná športová škola Trenčín, ktorá vznikla transformáciou bývalého Športového gymnázia.
viac
26.03.2019
O štúdium na SŠŠ v Trenčíne prejavilo záujem 130 žiakov, z toho 32 hokejistov
Stredná športová škola (SŠŠ) Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK ako unikátna vzdelávacia inštitúcia pre športovo nadanú mládež lákala budúcich prvákov ponukou všestranného vzdelania, kvalitnej športovej prípravy i možnosťou stať sa súčasťou pilotného projektu Hokejovej akadémie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %