Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
25.04.2022 01:30

Detva pripravuje obnovu priestoru pred kultúrnym domom


Snímka zdroj: (infoma.sk).


Mesto Detva pripravuje revitalizáciu priestoru pred Kultúrnym centrom Andreja Sládkoviča. Potvrdil to primátor mesta Ján Šufliarský.


Pripomenul, že komplexne chcú zrekonštruovať fontánu vrátane výmeny technológie a strojovne. „Na amfiteátri vymeníme drevené lavičky za nové a opravíme všetky drevené prvky a drevené obloženia,“ spomenul s tým, že na detskom ihrisku vymenia poškodené herné prvky za nové. Pribudnúť má tiež podľa neho zeleň a mobiliár.

Ako dodal hovorca Detvy Milan Suja, do prác sa zapoja aj žiaci detvianskej Základnej školy Júliusa Juraja Thurzu. Ich projekt Ôsmy svetadiel – objavná výprava vznikol pod záštitou medzinárodnej inštitúcie, nadácie a v spolupráci s mestom Detva. „Zrekonštruujú jednotlivé časti stavby, vytvoria veľkoplošnú maľbu a ďalšie štýlové prvky,“ zdôraznil.

Podľa neho obnova priestoru pred domom kultúry by mala byť ukončená v júni tohto roka. „Na komplexnú rekonštrukciu priestoru je v rozpočte mesta vyčlenených 60 000 eur. Presná suma však bude známa až po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa,“ ukončil hovorca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2017
Bratislava pokračuje v revitalizácii Námestia slobody
Od spustenia 1. etapy revitalizácie Námestia slobody došlo koncom mája už k značnému zlepšeniu stavu námestia, pričom práce na jeho revitalizácii stále pokračujú.
viac
04.11.2019
Kultúrny dom prejde výraznou obnovou, mesto získalo od SEIA 1,84 mil. eur
Mesto Poltár pripravuje rekonštrukciu kultúrneho domu. Na jeho obnovu získalo od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 1,84 milióna eur.
viac
14.02.2020
Obec Rovňany získala od vlády na obnovu kultúrneho domu 47 000 eur
Kultúrny dom v Rovňanoch v okrese Poltár, v ktorom sídli aj obecný úrad a knižnica, v súčasnosti obnovujú. Obec na to získala príspevok od vlády SR, ktorý kabinet prerozdeľoval pri svojom vlaňajšom výjazdovom zasadaní v Kokave nad Rimavicou.
viac
30.10.2020
Tri grácie chce radnica vrátiť na Námestie mieru
Súsošie Tri grácie, ktoré do roku 2016 zdobilo Námestie mieru v Liptovskom Mikuláši, čaká na opätovnú inštaláciu v depozitári mestského múzea.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %