Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
25.04.2022 01:30

Detva pripravuje obnovu priestoru pred kultúrnym domom


Snímka zdroj: (infoma.sk).


Mesto Detva pripravuje revitalizáciu priestoru pred Kultúrnym centrom Andreja Sládkoviča. Potvrdil to primátor mesta Ján Šufliarský.


Pripomenul, že komplexne chcú zrekonštruovať fontánu vrátane výmeny technológie a strojovne. „Na amfiteátri vymeníme drevené lavičky za nové a opravíme všetky drevené prvky a drevené obloženia,“ spomenul s tým, že na detskom ihrisku vymenia poškodené herné prvky za nové. Pribudnúť má tiež podľa neho zeleň a mobiliár.

Ako dodal hovorca Detvy Milan Suja, do prác sa zapoja aj žiaci detvianskej Základnej školy Júliusa Juraja Thurzu. Ich projekt Ôsmy svetadiel – objavná výprava vznikol pod záštitou medzinárodnej inštitúcie, nadácie a v spolupráci s mestom Detva. „Zrekonštruujú jednotlivé časti stavby, vytvoria veľkoplošnú maľbu a ďalšie štýlové prvky,“ zdôraznil.

Podľa neho obnova priestoru pred domom kultúry by mala byť ukončená v júni tohto roka. „Na komplexnú rekonštrukciu priestoru je v rozpočte mesta vyčlenených 60 000 eur. Presná suma však bude známa až po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa,“ ukončil hovorca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2017
V Bratislave začínajú s revitalizáciou Námestia slobody
Hlavné mesto začína s revitalizáciou Námestia slobody. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal podpísal zmluvu o spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto a občianskym združením Dobré m(i)esto, založeným Nadáciou HB Reavis, ktoré v spolupráci s mestom zabezpečí potrebné práce pri revitalizácii územia.
viac
04.11.2019
Kultúrny dom prejde výraznou obnovou, mesto získalo od SEIA 1,84 mil. eur
Mesto Poltár pripravuje rekonštrukciu kultúrneho domu. Na jeho obnovu získalo od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 1,84 milióna eur.
viac
21.07.2020
Dolné Zelenice po 30 rokoch znovu otvárajú kultúrny dom
Po 30 rokoch vrátili v obci Dolné Zelenice pri Hlohovci pôvodnú náplň miestnemu kultúrnemu domu. Ako uviedla starostka Dagmar Jakubcová, na rekonštrukciu použili 248 000 eur z grantu ministerstva životného prostredia a 110 000 eur pridala samospráva.
viac
16.03.2021
Obec pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého mlyna
Obec Kostoľany nad Hornádom v okrese Košice-okolie pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého vodného mlyna, koronakríza práce neovplyvnila. Povedal to starosta obce Anton Medvec. Doposiaľ chátrajúce priestory majú slúžiť na kultúrno-spoločenské účely.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %