Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
04.11.2019 01:10

Kultúrny dom prejde výraznou obnovou, mesto získalo od SEIA 1,84 mil. eur


Poltár, ilustračná snímka zdroj: MsÚ


Mesto Poltár pripravuje rekonštrukciu kultúrneho domu. Na jeho obnovu získalo od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 1,84 milióna eur.


Ako pre TASR uviedla primátorka Martina Brisudová, pôjde o kompletnú rekonštrukciu s cieľom zníženia energetickej náročnosti budovy. "Zrealizuje sa zateplenie obvodového plášťa a strechy, kompletná výmena výplňových konštrukcií, opatrenia proti vlhkosti a zrekonštruuje a zmodernizuje sa systém vykurovania a ohrevu vody s osadením a zavedením regulácie," priblížila primátorka. Obnovou prejde tiež osvetlenie budovy.       

Kultúrny dom v Poltári bol uvedený do užívania v roku 1964, má teda 55 rokov a väčšou rekonštrukciou doposiaľ neprešiel. Mesto ho využíva na kultúrno-spoločenské podujatia a využívajú ho aj miestne spolky a združenia. Ešte do roku 2012 sa v ňom konali aj pravidelné filmové predstavenia. Kino malo vtedy kapacitu 352 miest.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2018
Na obnovu úradu získali 415-tis. eur, práce by mali ukončiť v marci 2019
Obec Očová v okrese Zvolen získala z eurofondov viac ako 415.420 eur na obnovu obecného úradu. Nenávratný finančný príspevok je určený na zníženie energetickej náročnosti a stavebných úprav na obecnom úrade a predstavuje 95 % z celkových oprávnených výdavkov.
viac
30.11.2018
Mesto získalo dotáciu z EÚ na regionálnu nízkouhlíkovú stratégiu
Spišská Belá, okres Kežmarok, získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie na vypracovanie a implementáciu regionálnej nízkouhlíkovej - energetickej stratégie.
viac
14.02.2020
Obec Rovňany získala od vlády na obnovu kultúrneho domu 47 000 eur
Kultúrny dom v Rovňanoch v okrese Poltár, v ktorom sídli aj obecný úrad a knižnica, v súčasnosti obnovujú. Obec na to získala príspevok od vlády SR, ktorý kabinet prerozdeľoval pri svojom vlaňajšom výjazdovom zasadaní v Kokave nad Rimavicou.
viac
18.10.2021
TTSK sa uchádza o milióny eur na modernizáciu desiatich kultúrnych inštitúcií
Trnavský samosprávny kraj požiada o nenávratný finančný príspevok na podporu udržateľnosti a odolnosti desiatich kultúrnych inštitúcií vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %