Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.10.2021 03:45

TTSK sa uchádza o milióny eur na modernizáciu desiatich kultúrnych inštitúcií


Divadlo Jána Palárika v Trnave, snímka zdroj: Trnava VUC


Trnavský samosprávny kraj požiada o nenávratný finančný príspevok na podporu udržateľnosti a odolnosti desiatich kultúrnych inštitúcií vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.


Projekty v celkovej hodnote viac ako milión eur majú za cieľ zvýšiť atraktivitu zriaďovanej kultúry pre návštevníkov v období po pandémii ochorenia COVID-19. "Regionálne kultúrne inštitúcie sú dlhodobo podfinancované. Pripravili sme desať projektov v hodnote od 40.000 do 190.000 eur. Spolu môžeme získať viac ako milión eur na modernizáciu technického vybavenia hlohovskej hvezdárne, modernizáciu ozvučenia a osvetlenia veľkej sály Divadla Jána Palárika v Trnave alebo obnovu interiéru Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.      

Výzva Ministerstva kultúry SR je v objeme takmer 15 miliónov eur. Tieto finančné prostriedky zo zdrojov Európskej únie môžu byť použité na zvýšenie kvality poskytovaných služieb alebo na zlepšenie úrovne hygienických štandardov kultúrnych inštitúcií v regiónoch.       

Na každý projekt je možné požiadať maximálne o 200.000 eur. Minimálna výška príspevku pre knižnice, hvezdárne a planetáriá je 30.000 eur, pre ostatné kultúrne inštitúcie ide o minimálnu sumu vo výške 50.000 eur.      

Zámer podať žiadosti o eurofondy, ako aj ich päťpercentné spolufinancovanie z rozpočtu kraja budú schvaľovať poslanci na svojom zasadnutí v stredu 20. októbra.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2017
Operačný program podporí mimovládne organizácie
Mimovládne organizácie podporí v tvorbe lepších verejných politík operačný program Efektívna verejná správa.
viac
10.02.2019
Trnavská župa vypracuje nízkouhlíkovú stratégiu
Trnavská župa získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie na vypracovanie a implementáciu nízkouhlíkovej stratégie. Realizáciou projektu TTSK získa ucelený strategický dokument, ktorý definuje aktivity TTSK zamerané na znižovanie emisií CO2 do roku 2030.
viac
04.11.2019
Kultúrny dom prejde výraznou obnovou, mesto získalo od SEIA 1,84 mil. eur
Mesto Poltár pripravuje rekonštrukciu kultúrneho domu. Na jeho obnovu získalo od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 1,84 milióna eur.
viac
23.06.2020
Kraj zriadil fond prvej pomoci na podporu kultúry so sumou 165 000 eur
Prvá pomoc pre kultúru v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) má podobu 165 000 eur. Takouto sumou kraj podporí nezávislú kultúru i organizácie vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Informoval o tom v pondelok predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %