Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
10.02.2019 09:05

Trnavská župa vypracuje nízkouhlíkovú stratégiu


Ilustračná snímka


Trnavská župa získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie na vypracovanie a implementáciu nízkouhlíkovej stratégie. Realizáciou projektu TTSK získa ucelený strategický dokument, ktorý definuje aktivity TTSK zamerané na znižovanie emisií CO2 do roku 2030.


Trnavský kraj zaznamenáva vysoký záujem o oblasť obnoviteľných zdrojov energie, zelených technológií a energetickej účinnosti. Zároveň župa vníma túto oblasť ako ďalší potenciál pre rozvoj svojho územia, ktorý povedie k tvorbe kraja aj ako smart regiónu,“ povedal riaditeľ odboru stratégií a projektov Miroslav Knap.

Súčasťou dokumentu bude získanie a spracovanie dôležitých podkladov, špecifických údajov a doplnkových analýz. Dokument bude prioritne zameraný na nízkouhlíkové opatrenia - najmä na energetickú efektívnosť, využívanie obnoviteľných zdrojov energie s ohľadom na ochranu životného prostredia najmä v súvislosti s produkciou emisií skleníkových plynov.

Celkové oprávnené výdavky projektu boli schválené vo výške 274 480,16 €, z toho nenávratný finančný príspevok predstavuje 260 756,15 €.

Začiatok realizácie projektu je plánovaný na apríl 2019, pričom celková dĺžka realizácie projektu bude 18 mesiacov.

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2018
Mesto získalo dotáciu z EÚ na regionálnu nízkouhlíkovú stratégiu
Spišská Belá, okres Kežmarok, získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie na vypracovanie a implementáciu regionálnej nízkouhlíkovej - energetickej stratégie.
viac
26.01.2021
Poslanci TTSK budú schvaľovať politiku života bez odpadu
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) budú na najbližšom zasadnutí schvaľovať zámer uplatňovať politiku života bez odpadu pri používaní plastov, respektíve sa snažiť o ich čo najširšie opätovné využitie. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
18.10.2021
TTSK sa uchádza o milióny eur na modernizáciu desiatich kultúrnych inštitúcií
Trnavský samosprávny kraj požiada o nenávratný finančný príspevok na podporu udržateľnosti a odolnosti desiatich kultúrnych inštitúcií vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.
viac
18.09.2023
Pedagógom na SŠ poskytuje TTSK finančné príspevky na vzdelávanie aj bývanie
Finančný príspevok na zvýšenie kvalifikácie do výšky 350 eur za semester môžu získať na dobu dvoch rokov pedagógovia na stredných školách (SŠ) v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %