Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
18.12.2019 12:50

D. Saková ocenila dobrovoľných hasičov, ktorí pomáhali pri kalamite na Orave


Ministerka vnútra Denisa Saková a zástupca Dobrovoľného hasičského zboru Gbely počas oceňovania členov dobrovoľných hasičských zborov za pomoc pri snehovej kalamite na Orave začiatkom tohto roka. FOTO TASR - Vladimír Benko/MV


Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) v utorok ocenila viac ako 50 dobrovoľných hasičských zborov, ktoré pomáhali začiatkom roka pri kalamite na Orave.


"V januári bolo počasie neúprosné a Orava sa ocitla pod obrovskou snehovou pokrývkou a bola potrebná pomoc s odstraňovaním veľkého množstva snehu," priblížila Saková na sociálnej sieti. Podľa nej sa po udalosti historicky prvýkrát koordinovane presúvalo toľko veľa profesionálnych i dobrovoľných hasičov na pomoc ku konkrétnej udalosti. Zasahovalo ich viac ako 280.       

"Veľká vďaka patrí každému jednému členovi dobrovoľného hasičského zboru, ktorý pomáhal na Orave. Nech tieto vzácne okamihy pomoci inšpirujú i ostatných a nech je vždy v popredí človek, kvalita jeho života a ľudskosť," uviedla Saková.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2017
MV SR plánuje zvýšiť príspevky pre dobrovoľné hasičské zbory obcí
Príspevky pre dobrovoľné hasičské zbory obcí by sa mali zvýšiť. Uvažuje o tom Ministerstvo vnútra (MV) SR, ktoré pripravuje novelu príslušnej vyhlášky.
viac
19.01.2019
Na sever Slovenska prišlo pomáhať viac ako 280 hasičov
Na severe Slovenska v sobotu pomáhalo s odstraňovaním následkov snehovej kalamity viac ako 280 hasičov. Členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí (DHZO) smerovali do viacerých obcí na Orave, informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).
viac
22.07.2019
Nové vozidlá Iveco Daily si v stredu prevzalo 13 obcí Trnavského kraja
Na slávnostnom odovzdávaní, ktoré sa uskutočnilo za prítomnosti ministerky vnútra SR Denisy Sakovej, prezidenta Hasičského a záchranného zboru Alexandra Nejedlého a generálneho sekretára Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Vendelína Horvátha,
viac
08.09.2020
Dobrovoľní hasiči v Košickom kraji dostali nové vozidlá
Nové autá Iveco Daily dostali obec Štós, Košická Belá, Rákoš, Trhovište, Jasov, Rejdová, Prakovce, Švedlár, Dobšiná a Borša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %