Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.01.2019 01:30

Na sever Slovenska prišlo pomáhať viac ako 280 hasičov


Ilustračná snímka, zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru


Na severe Slovenska v sobotu pomáhalo s odstraňovaním následkov snehovej kalamity viac ako 280 hasičov. Členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí (DHZO) smerovali do viacerých obcí na Orave, informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).


Na sever Slovenska už dorazili všetci dobrovoľní hasiči, ktorých tam vyslali na pomoc z viacerých kútov Slovenska. "Dnes prišlo na miesto 100 členov DHZO z Prešovského kraja, ktorí budú pomáhať v obciach Zákamenné, Novoť a Krušetnica. Pomáhali aj v Oravskej Lesnej. Dobrovoľní hasiči z autobusu z Nitrianskeho kraja prišli na pomoc do obce Mútne, posádky z autobusov z Bratislavského a Trnavského kraja odstraňovali následky snehovej kalamity v Oravskej Lesnej," priblížila Farkasová.       

Historicky prvýkrát v spolupráci HaZZ a Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR došlo ku koordinovanému presunu takého veľkého množstva hasičov na pomoc ku konkrétnej udalosti, skonštatovala Farkasová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2017
Dobrovoľní hasiči získajú možnosť čerpať dotácie z rezortu vnútra
Dobrovoľné hasičské zbory dostanú od júla možnosť uchádzať sa o dotácie od Ministerstva vnútra (MV) SR. Poslanci Národnej rady SR dnes totiž 92 hlasmi schválili novelu zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti tohto rezortu.
viac
12.09.2019
Dobrovoľným hasičom v Považskej Bystrici začne slúžiť nové cvičisko
Dobrovoľným hasičským zborom v Považskej Bystrici začne už onedlho slúžiť nové cvičisko. Mesto investovalo do úpravy pozemku s rozlohou 7000 štvorcových metrov neďaleko mestskej časti Dolný Moštenec 7000 eur, viaceré pozemné práce sa podarilo zabezpečiť sponzorsky.
viac
18.12.2019
D. Saková ocenila dobrovoľných hasičov, ktorí pomáhali pri kalamite na Orave
Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) v utorok ocenila viac ako 50 dobrovoľných hasičských zborov, ktoré pomáhali začiatkom roka pri kalamite na Orave.
viac
29.03.2023
Dotácie pre dobrovoľné hasičské zbory obce sa neznížia
Dotácie z rozpočtu ministerstva vnútra pre dobrovoľné hasičské zbory obce, ktoré po novom nemá poskytovať Dobrovoľná požiarna ochrana (DPO) SR, ale Hasičský a záchranný zbor (HaZZ), sa neznížia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %