Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
09.07.2021 11:30

Členovia RZMO Spiša sa stretli s expertmi ZMOS


Snímky zdroj: (ZMOS).


Bohatý program čakal na účastníkov DŇA KOMUNÁLU, ktorý bol spoločným pracovným stretnutím členov Regionálneho združenia miest a obcí Spiša so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska.


Starostka Spišských Tomášoviec a zároveň predsedníčka Regionálneho združenia miest a obcí Spiša Zuzana Nebusová  v stredu 7. júla 2021 privítala delegáciu ZMOS na čele s jej predsedom a primátorom Liptovského Hrádku Branislavom Trégerom. 

Ten v úvode informoval o personálnych záležitostiach ZMOS, aktuálnej práci i o plánoch do nasledujúceho obdobia. „Jednou z našich hlavných úloh je zbierať poznatky z terénu a potom s nimi oboznamovať predstaviteľov štátu na viacerých úrovniach. Takéto stretnutia absolvujem veľmi rád a teší ma, že sú tu so mnou aj moji spolupracovníci. Tí sú expertmi na viaceré oblasti, ktoré sa bytostne dotýkajú nás, predstaviteľov samosprávy,“ uviedol Branislav Tréger.

Podľa ústredného riaditeľa Kancelárie ZMOS Michala Kaliňáka sa „Dni komunálu“ tešia veľkej pozornosti predstaviteľov jednotlivých Regionálnych združení miest a obcí. „Sú výbornou príležitosťou na získanie aktuálnych informácií pre našu veľkú členskú základňu, zároveň získavame spätnú väzbu na naše aktivity. Kolegovia zo samosprávy zároveň aj osobne spoznajú našich expertov, ktorí im pomáhajú na dennej báze telefonicky či elektronicky.“ 

 

Členovia RZMO Spiša sa stretli s expertmi ZMOS

 

DŇA KOMUNÁLU v Spišských Tomášovciach sa zúčastnil aj generálny riaditeľ Štátneho fondu rozvoja bývania Tomáš Lamprecht so svojim zástupcom Borisom Cehlárikom. V diskusii bola reč o výstavbe bytov a sociálnych zariadení. Problematiku GDPR a kybernetickej bezpečnosti riešil Radovan Tomaško, obchodný riaditeľ www.osobnyudaj.sk (partner ZMOS). 

Za ZMOS boli prítomní experti Michal Kaliňák (modernizácia miestnej územnej samosprávy, živý vidiek), Slávka Lénčešová (odpadové hospodárstvo), Zuzana Špačeková (eurofondy, miestne akčné skupiny), Ladislav Adamovič (financie - mix daní), Xénia Domoracká (pozemky, stavebný zákon) a Iva Pipišková (sociálne služby). 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2020
Predseda ZMOS sa v Šahách stretol so starostami
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger sa v utorok 25. augusta 2020 zúčastnil na zasadnutí Združenia obcí a miest Hontiansko Poipeľského regiónu, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Mestského úradu v Šahách.
viac
31.05.2021
DEŇ KOMUNÁLU v regiónoch košického kraja
Posledné pracovné dni posledného májového týždňa patrili podujatiu DEŇ KOMUNÁLU, ktorý Združenie miest a obcí Slovenska organizuje v spolupráci s regionálnymi ZMO.
viac
09.07.2021
DEŇ KOMUNÁLU v ľubovnianskom regióne
Aj napriek letným prázdninám Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v DŇOCH KOMUNÁLU. Vo štvrtok 8. júla sa podujatie uskutočnilo vďaka spolupráci s Ľubovnianskym regionálnym združením miest a obcí Slovenska.
viac
03.08.2021
Cenné podnety si odnášame aj z obce Slovinky
Pre predstaviteľov Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) sú stretnutia s kolegami zo samospráv v rámci celého Slovenska veľmi dôležité a cenné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %