Sobota 11.05.2024
Dnes má meniny 
Blažena
°C
03.08.2021 09:30

Cenné podnety si odnášame aj z obce Slovinky


Snímka zdroj: (ZMOS).


Pre predstaviteľov Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) sú stretnutia s kolegami zo samospráv v rámci celého Slovenska veľmi dôležité a cenné.


Ďalšie z nich vedenie ZMOS absolvovalo v pondelok 2. augusta 2021. Predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger, jeho prvý podpredseda a starosta obce Košeca Radomír Brtáň a ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák sa zúčastnili snemu Združenia miest a obcí (ZMO) Spiša, ktoré vedie starostka obce Spišské Tomášovce Zuzana Nebusová. Jeho dejiskom bol kultúrny dom v obci Slovinky, kde ich privítala starostka obce Gabriela Kopnická. 

„Nadväzujeme na Komunálne dni, zasadnutia regionálnych ZMO a podujatia, na ktorých predstavujeme Príklady dobrej praxe. V prvom rade sa snažíme ísť do terénu a našich kolegov zo samospráv pozorne počúvame. Najcennejšie sú pre nás diskusie, počas ktorých zbierame cenné praktické skúsenosti a podnety, ktoré sa ďalej snažíme riešiť. Ani v obci Slovinky tomu nebolo inak a spolu s kolegami Radomírom Brtáňom a Michalom Kaliňákom sme absolvovali hodnotnú diskusiu,” informoval Branislav Tréger. 

Podľa jeho slov má okrem identických problémov, ktoré sa opakujú takmer pri každej diskusii, každý región aj svoje špecifické problémy. Na Spiši je ním napríklad aj absencia finančných prostriedkov na zaradenie znevýhodnených skupín pracujúcich do pracovného procesu. Táto téma dominovala aj pri debate s Tatianou Melikantovou, riaditeľkou Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Spišskej Novej Vsi. 

Predstavitelia ZMOS so zástupcami samospráv zo Spiša diskutovali aj problematike vysporiadania pozemkov, čerpania eurofondov i o stavebnom zákone. Predmetom záujmu bolo i predprimárne vzdelávanie a problematika odpadového hospodárstva.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2020
Sekcia ekonomiky a financovania hlavne k zákonu o miestnych daniach
V priestoroch Kancelárie ZMOS sa vo štvrtok 17. septembra 2020 uskutočnilo rokovanie odbornej sekcie ekonomiky a financovania Rady ZMOS.
viac
17.02.2021
Konferencia o skúsenostiach miest a obcí v boji proti covid-19 v Maďarsku
Maďarské národné združenie miestnych samospráv (TÖOSZ) pozýva na medzinárodnú online konferenciu zameranú na výmenu skúseností o inovatívnych riešeniach zameraných na vysporiadanie sa s dôsledkami krízy spôsobenej covid-19 na miestnej úrovni.
viac
19.02.2021
ZMOS sa cez Kežmarok sústredil na konkrétne Smart riešenia
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v podujatiach v regiónoch. Včera, formou online boli predstavené konkrétne Smart riešenia so zaujímavými príkladmi z mesta Kežmarok. Sú užitočné, osvedčili sa, môžu byť inšpiráciou pre ďalšie mestá a obce.
viac
09.07.2021
Členovia RZMO Spiša sa stretli s expertmi ZMOS
Bohatý program čakal na účastníkov DŇA KOMUNÁLU, ktorý bol spoločným pracovným stretnutím členov Regionálneho združenia miest a obcí Spiša so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %