Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
23.01.2019 09:35

Brezová pod Bradlom plánuje umiestniť na Bradle vyhliadkové ďalekohľady


Ilustračná snímka, zdroj: kamnavikend.eu


Mesto Brezová pod Bradlom sa uchádza o nenávratný finančný príspevok na projekt, v rámci ktorého plánuje umiestniť v okolí Mohyly Milana Rastislava Štefánika vyhliadkové ďalekohľady.


Mesto predloží žiadosť v rámci projektu Fond malých projektov a programu Interreg V-A SR-ČR 2014-2020. "Výzvu podávame v rámci cieľa Zvýšenie atraktívnosti kultúrneho a prírodného dedičstva pre obyvateľov a návštevníkov cezhraničného regiónu. Projekt má názov Vyhliadka z Bradla,“ uviedol primátor Brezovej pod Bradlom Jaroslav Ciran.

V rámci projektu budú v okolí národnej kultúrnej pamiatky Mohyly M. R. Štefánika na Bradle umiestnené dva vyhliadkové ďalekohľady. "Súčasťou realizácie projektu bude nadviazanie na predchádzajúce projekty cezhraničnej spolupráce nášho mesta s partnerskou obcou Nová Lhota. V roku 2019 budú okrem osadenia dvoch ďalekohľadov zorganizované štyri partnerské stretnutia občanov Novej Lhoty v Brezovej pod Bradlom," doplnil primátor.       

Celkový rozpočet projektu je 8736,36 eura. Mesto zabezpečí spolufinancovanie z vlastných zdrojov vo výške 436,83 eura, čo predstavuje päť percent z celkových oprávnených výdavkov projektu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2018
Uplynulo 90 rokov od odhalenia Mohyly M. R. Štefánika
V tomto roku si v Brezovej pod Bradlom pripomenuli 90. výročie odhalenia Mohyly Milana Rastislava Štefánika. Slávnostne ju odhalili na Bradle 23. septembra 1928.
viac
22.10.2018
Brezová pod Bradlom, známa mohylou či Svákom Raganom, stráca obyvateľov
Mesto Brezová pod Bradlom prišlo za necelé dve desaťročia o viac ako desať percent obyvateľstva a zatiaľ sa pokles nedarí zastaviť. A to napriek tomu, že mesto má dobrú strategickú polohu, kompletnú občiansku vybavenosť a ideálne podmienky pre cestovný ruch.
viac
17.10.2019
Na Bradle vybudujú infobod v celkovej sume takmer 240-tis. eur
Mesto Brezová pod Bradlom plánuje postaviť na Bradle v blízkosti Mohyly Milana Rastislava Štefánika priestory infobodu, ktorý bude financovaný z finančných prostriedkov verejného obstarávateľa a z rezervy Úradu vlády SR.
viac
02.05.2022
Uskutočnia sa spomienkové slávnosti k 103. výročiu smrti M. R. Štefánika
Spomienkové slávnosti pri príležitosti 103. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika sa uskutočnia na Bradle 3. a 7. mája. Za mesto Brezová pod Bradlom o tom informoval Matúš Valihora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %