Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.08.2022 12:35

BBSK pokračuje s projektom výstavby zariadenia sociálnych služieb v Krupine


Ilustračná snímka: (tasr).


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračuje s projektom výstavby nového zariadenia sociálnych služieb v Krupine. Ako potvrdila hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková, tento projekt je v štádiu prípravy projektovej dokumentácie.


Pripomenula, že Mestský úrad v Krupine vydal Územné rozhodnutie, ktoré nadobudlo právoplatnosť 31. marca tohto roka. "V zmysle zmluvy o dielo uzatvorenej so zhotoviteľom projektovej dokumentácie sa momentálne pracuje na vybavení právoplatného stavebného povolenia," podotkla s tým, že tento mesiac podajú žiadosť o vydanie stavebného povolenia, kraj ho očakáva koncom septembra. Po ňom vyhlásia verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. Podľa hovorkyne tiež podajú žiadosť o finančnú podporu tohto projektu zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB).

V súčasnosti kraj prevádzkuje zariadenie sociálnych služieb v Krupine, ktoré je v jednej historickej a jednej prenajatej budove. Budovy sú v stave, ktorý nevyhovuje prevádzkovým a hygienickým nárokom, a zároveň si vyžadujú vysoké náklady na ich údržbu, prevádzku a nájom. "Ako najlepšie možné riešenie sa ukazuje výstavba nového účelového zariadenia sociálnych služieb, predovšetkým z dôvodu zefektívnenia finančných nárokov," uvádza BBSK s tým, že financovanie nákladov na výstavbu projektu bude prostredníctvom úveru, či už z komerčnej banky alebo ŠFRB.

Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb Krupina v spolupráci s Úradom BBSK zabezpečili vypracovanie architektonickej štúdie na výstavbu pod názvom "Novostavba špecializovaného zariadenia pre seniorov". Predmetom architektonického návrhu bol objekt zariadenia pre seniorov v okrese Krupina s kapacitou 40 prijímateľov sociálnych služieb.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2018
Tradičná veľkonočná výstva už 10. rok v priestoroch foyer Úradu ŽSK
V priestoroch foyer Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) sa v stredu 21.03.2018 začala už tradičná veľkonočná výstava výrobkov klientov zariadení sociálnych služieb v Žilinskom kraji.
viac
12.02.2020
V Prievidzi začali s rekonštrukciou špecializovaného zariadenia pre autistov
Na budove, v ktorej bude Centrom sociálnych služieb DOMINO v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti župy poskytovaný nový druh sociálnej služby, aktuálne prebiehajú rekonštrukčné práce, ukončené by mali byť v lete 2020.
viac
29.12.2020
Kraj pokračuje s projektom výstavby domu sociálnych služieb v Krupine
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračuje s projektom výstavby nového domu sociálnych služieb v Krupine. Spracovanie projektovej dokumentácie pre výstavbu obstaral a so spracovateľom už uzavrel aj zmluvu.
viac
24.07.2023
Mesto plánuje vybudovať svoje zariadenie pre 40 seniorov
Mesto Dudince v Krupinskom okrese aj naďalej plánuje vybudovať svoje zariadenie pre seniorov. Sídliť bude v bývalom doškoľovacom stredisku, ktoré získalo od štátu za euro. Povedal to primátor mesta Dušan Strieborný.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %