Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.09.2020 12:20

BBSK chce v B. Štiavnici vybudovať domov dôchodcov a nájomné byty


Ilustračná snímka: (tasr).


V Banskej Štiavnici možno pribudne domov sociálnych služieb aj niekoľko nájomných bytov. Vzniknúť by mali v areáli bývalej Strednej odbornej školy (SOŠ) na Špitálskej ulici.


Vychádza to z výzvy Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) zverejnenej vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).      

BBSK vo vestníku ÚVO zverejnil výzvu na vypracovanie projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie a stavebné povolenia na rekonštrukciu objektu v areáli bývalej SOŠ na Špitálskej ulici. Kraj chce v priestore vybudovať domov dôchodcov s kapacitou 40 osôb aj nové nájomné byty. Fungovať majú ako dve prevádzkovo samostatné časti.      

Nový domov dôchodcov má patriť k Domovu Márie, ktorý v Banskej Štiavnice zastrešuje už tri objekty s celkovou kapacitou 150 lôžok. Na výzvu môžu záujemcovia reagovať do 5. októbra, na vypracovanie projektovej dokumentácie je stanovených takmer desiať mesiacov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2019
Mesto odovzdá do užívania vyše 100 nových nájomných bytov
Mesto Šaľa bude už o niekoľko dní odovzdávať do užívania vyše 100 nových nájomných bytov na Kráľovskej ulici. V prvej etape bolo v tej istej lokalite ešte minulý rok odovzdaných 34 bytov.
viac
24.11.2020
Obec chce NKP zachrániť prestavbou na nájomné byty
Obec Štiavnické Bane chce zachrániť budovu bývalého majera, ktorá bola v minulosti úradom pre správu osady Sigelsberg. Národná kultúrna pamiatka (NKP) je podľa slov starostu Stanislava Neuschla vo veľmi zlom stave, samospráva ju chce preto obnoviť a v jej priestoroch zriadiť 11 nájomných bytov.
viac
10.12.2020
Budovu ZUŠ zrekonštruujú na bytový dom s 24 bytmi
Mesto Dubnica nad Váhom zrekonštruuje bývalú budovu základnej umeleckej školy (ZUŠ), v ktorej vznikne 24 nájomných bytov. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnilo mesto vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
28.02.2024
Šahy: Mesto odovzdalo 19 nových nájomných bytov, pripravuje výstavbu 38 ďalších
V Šahách na sídlisku Tabáň vznikli nové mestské nájomné byty. V prvej fáze bol dokončený bytový dom s 19 bytmi. Noví nájomníci si ich môžu začať preberať už počas tohto mesiaca, informoval primátor Pál Zachar.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %