Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
21.11.2022 04:15

Advent s Kysuckým múzeom ponúka výstavy, podujatia i koncert


Banner.


Výstavou Od Ondreja do Troch Kráľov sa začal v nedeľu (20. 11.) v Kysuckom múzeu v Čadci cyklus adventných podujatí. Podľa hovorkyne múzea Miroslavy Jančulovej ponúkne návštevníkom tematické výstavy, podujatia či koncert.


Doplnila, že výstava Od Ondreja do Troch Kráľov náznakovo predstavuje výber ľudových zvykov, postavy z obchôdzok a koledovania. "Výstava je obohatená o banery, na ktorých si návštevníci môžu prečítať o histórii Vianoc, vianočnom stromčeku a o jednotlivých dňoch vianočného obdobia. Na návštevníkov čaká aj predajná časť s vianočnými dekoráciami z dreva, vosku, medovníkov, skla či textilu. Nezabudli sme ani na školy a žiakov, pre ktorých sme pripravili vianočné tvorivé dielne," uviedla Jančulová.

Do ponuky výstav pribudne od 1. decembra výstava Maľujeme zimu, ktorá prostredníctvom obrazov neprofesionálnych výtvarníkov z regiónu Kysúc sprítomní pravú kysuckú zimu.

Dve zimné podujatia sa uskutočnia aj v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke. "Deti sa môžu tešiť na príchod Mikuláša, anjela a čerta počas druhej adventnej nedele (4. decembra). Pre milovníkov Vianoc sme na tretiu adventnú nedeľu (11. decembra) pripravili Vianočné trhy na dedine. Návštevníci môžu ochutnať jedlá z 'Kuchyne starých materí', zabíjačkové špeciality, zažijú pravé obchôdzky Lucií a budú si môcť vypočuť koledy. Skanzen bude počas týchto dní otvorený od 10.00 h do 16.00 h a všetky deti do 15 rokov budú mať vstup zadarmo," priblížila Jančulová.

Adventná atmosféra podľa nej zavíta aj do Vlastivedného múzea v Krásne nad Kysucou. "Na štvrtú adventnú nedeľu (18. decembra) sme v spolupráci s Miešaným speváckym zborom Kysuca pripravili Adventný koncert, ktorý sa začne o 14.00 h," dodala hovorkyňa Kysuckého múzea.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.09.2016
Úroda z polí, sadov a záhrad
Už po piatykrát sa v Skanzene Nová Bystrica – Vychylovka bude konať podujatie - výstava ovocia a zeleniny, spojená so svätou omšou, s požehnaním a poďakovaním za úrodu.
viac
26.07.2019
Remeslo má zlaté dno – rezbárstvo - Drevená nedeľa
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pozývajú návštevníkov do Skanzenu Vychylovka – Nová Bystrica na podujatie „Remeslo má zlaté dno – rezbárstvo - Drevená nedeľa“ a to v nedeľu 4. augusta 2019.
viac
26.05.2020
Výstava hlinených plastík a reliéfov z tvorby Lindy Orieščikovej
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo v priestoroch renesančného kaštieľa v Radoli výstavu pod názvom Exodus. Výstava potrvá do 27. 9. 2020.
viac
01.02.2021
Fašiangy v meste či na dedine s Kysuckým múzeom v Čadci
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, si pre svojich priaznivcov pripravilo program v online priestore pod názvom Ej fašiangy, fašiangy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %