Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
26.07.2019 11:05

Remeslo má zlaté dno – rezbárstvo - Drevená nedeľa


Ilustračná snímka (km)


Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pozývajú návštevníkov do Skanzenu Vychylovka – Nová Bystrica na podujatie „Remeslo má zlaté dno – rezbárstvo - Drevená nedeľa“ a to v nedeľu 4. augusta 2019.


Návštevníci si môžu pozrieť rôzne výrobky od ľudových výrobcov a majstrov a zoznámiť sa s ich prácou a šikovnosťou. Nebude chýbať kultúrny program, s ktorým sa predstaví Ľudová hudba Starejší z Bystrickej doliny. Prezentácia začína od 12.00 do 16.00 hod. a účinkovanie ľudovej hudby o 13. 30 hod. v areáli skanzenu. Tešíme sa na vašu návštevu, zároveň prajeme všetkým krásne slnečné počasie a veľa zážitkov, ktoré vám spríjemnia nedeľu strávenú v prírode.

 

Autor: Darina Hnidková, Kysucké múzeum v Čadci


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2019
Remeslo má zlaté dno - U košikára
Rozprávanie o košikárstve môžeme začať slovami príroda, človek, šikovnosť, invencia. Príroda v nespočetnom množstve materiálu, darovala človeku k životu aj prútie, slamu, či kukuričné šúpolie.
viac
30.06.2020
Spestrite si nedeľu tradičnými kysuckými jedlami v Múzeu kysuckej dediny
Ak navštívite najbližšiu nedeľu  Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke, tak budete môcť ochutnať kysucké dobroty a zoznámiť sa s tým, ako žili naši predkovia. Počas dňa sa budú v múzeu pripravovať tradičné kysucké jedlá v rámci obľúbeného podujatia Kuchyňa starých materí.
viac
07.07.2020
V Múzeu kysuckej dediny bude rozvoniavať med
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, v spolupráci so ZO SZV Stará Bystrica, ZO SZV Kysucké Nové Mesto a RZ SZV Žilina, vás pozývajú do Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke na obľúbené podujatie Včelárska a sladká nedeľa.
viac
22.07.2020
Kysucké múzeum v Čadci pozýva na podujatie Ovečka, ovečka trojaký úžitok
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravuje v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke podujatie Ovečka, ovečka trojaký úžitok, ktoré sa uskutoční v nedeľu 26. júla 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %