Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
14.02.2019 09:35

Tretí elektromobil bude slúžiť zamestnacom mestského úradu


Nissan Leaf bude slúžiť pre potreby referentov mestského úradu.


Šalianska radnica pokračuje v „zelenom“ trende a svoj vozový park rozšírila o ďalší elektromobil. Na jeho kúpu získalo mesto financie z Environmentálneho fondu.


„Už pri kúpe elektromobilov pre políciu sme chceli byť príkladom, aj používanie elektromobilu prispeje k zlepšeniu životného prostredia. Pokračovali sme ekologickým elektrobusom mestskej hromadnej dopravy. Teraz sme získali grant z envirofondu na kúpu takéhoto elektromobilu,“ priblížil primátor Šale Jozef Belický. Nissan Leaf bude slúžiť pre potreby referentov mestského úradu, ktorí svoju prácu často vykonávajú aj mimo kancelárií, v teréne – najmä zamestnanci referátu dopravy, životného prostredia, no aj z iných oddelení. Na kúpu elektromobilu získalo mesto dotáciu z Environmentálneho fondu v sume takmer 30-tisíc eur, z vlastných zdrojov doložilo približne 1500 eur.

Nabíjačku kúpi mesto tiež z vlastných zdrojov a bude na mestskom úrade, k dispozícii je však aj v miestnej časti Veča a dokonca je kompatibilná aj nabíjačka, ktorú má mestská polícia. Strážcovia zákonov používajú dva elektromobily už tri roky a podľa náčelníka Petra Krokavca sú s ekologickými vozidlami veľmi spokojní. Podľa Vladimíra Hausa z dodávateľskej spoločnosti Auto Impex jazda elektromobilom je ideálna na krátke trate, teda aj v rámci mesta. „To je presne poslanie elektromobilov, kde by malo slúžiť. Podľa štatistík, ktoré máme, ľudia na elektromobiloch nenajazdia viac ako 70 kilometrov denne a na to je to auto ako stvorené,“ dodal Vladimír Haus.

Autor: (ek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Mesto akceptovalo požiadavky obyvateľov sťažujúcich sa na jarmok
Žiarska samospráva sa rozhodla vyjsť v ústrety nespokojným obyvateľom, ktorí nedávno iniciovali petíciu za presťahovanie žiarskeho jarmoku do inej lokality.
viac
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
23.07.2020
Zamestnanci radnice menia každú stredu kanceláriu za park
Kanceláriu v dolnokubínskej radnici menia úradníci raz týždenne za vysunuté pracovisko v Parku Martina Kukučína. Každú stredu až do konca leta poskytnú pracovníci mestského úradu obyvateľom administratívnu pomoc so žiadosťami a rôznymi dokumentmi.
viac
19.04.2021
Občanom so sluchovým hendikepom pri návšteve MsÚ pomôže online tlmočník
Pomoc online tlmočníka občanom so sluchovým hendikepom je novou službou, ktorú od pondelka (19. 4.) spúšťa samospráva Lučenca v kancelárii prvého kontaktu mestského úradu (MsÚ). Informovala o tom vedúca kancelárie primátorky mesta Mária Bérešová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %