Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.04.2019 06:30

Košice Región Turizmus ponúka od apríla 15 víkendových výletov po kraji


Jedeno z najkrajších a najzachovalejších kaštieľov, ktoré je možné u nás vidieť - sídlo grófskej rodiny Andrássyovcov kaštieľ Betliar. (tasr)


Krajská organizácia Košice Región Turizmus (KRT) aj tento rok pripravila pre verejnosť jednodňové víkendové výlety vlakom a autobusom. Séria 15 zájazdov po košickom regióne i za jeho hranicami sa začne v sobotu 27. apríla a skončí sa koncom septembra.


"Vychádzame zo skúsenosti z predošlých dvoch rokov, keď sme najprv predstavili výlety vlakom za svetovým dedičstvom UNESCO a vlani pribudli aj autobusové výlety. Ide o jednodňové organizované zájazdy s pripraveným programom, takže cestujúci si kupuje kompletný zážitok, vrátane cestovného, prípadných vstupov i služieb sprievodcov," uviedol pre TASR Viktor Wurm z Košice Región Turizmus.       

Sobotňajšie výlety sa začínajú v Košiciach, v prípade vlakov v niektorých prípadoch štartujú už z Humenného. Prvý aprílový zájazd má tému "Po stopách Andrássyovcov" a výletníkov zavedie do kaštieľa Betliar, mauzólea v Krásnohorskom Podhradí či obrazárne. Ďalšie výlety zahŕňajú napríklad Spišský hrad, Spišský Jeruzalem, gemerské jaskyne, Jasov, Rožňavu, drevený kostolík v Ruskej Bystrej, prírodnú rezerváciu Dreveník, ale aj Levoču či Rákociho hrad v maďarskom Sárospataku. V súvislosti s hokejovými majstrovstvami sveta v Košiciach bude výlet 18. mája vlakom s parným rušňom smerovať k Dobšinskej ľadovej jaskyni a jej okoliu.       

Podrobné informácie s predajom lístkov nájdu záujemcovia na webstránke vylety.kosiceregion.com alebo osobne v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Košice Región Turizmus ponúka okolo 250 virtuálnych prehliadok
Spolu do 250 turistických atrakcií prevažne v Košickom samosprávnom kraji vrátane pamiatok UNESCO si možno pozrieť prostredníctvom virtuálnych prehliadok krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).
viac
04.01.2023
KOCR Košice Región Turizmus hodnotí rok 2022 ako úspešný
Návštevnosť Košického kraja v letnej sezóne narástla o 21 percent, celková návštevnosť z roku 2021 bola prekonaná za prvých osem mesiacov minulého roka. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KOCR KRT) s tým, že za sebou má úspešný rok.
viac
10.05.2023
Košice Región Turizmus vyhlásil výzvu, týkajúcu sa zdieľaných kajakov na Hornáde
Krajská organizácia Košice Región Turizmus (KRT) vyhlásila výzvu na predkladanie ponúk na dodanie eko-turistického riešenia pre automatizovaný cezhraničný verejný systém zdieľania kanoe/kajakov na rieke Hornád a poskytnutie licencie na mobilnú aplikáciu.
viac
11.05.2023
Cyklistov v kraji opäť prevezú cyklobusy aj vybrané pravidelné linky
Priaznivci cyklistiky v Košickom kraji budú mať opäť možnosť dostať sa autobusom do turistických lokalít v regiónoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %