Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
04.01.2023 09:30

KOCR Košice Región Turizmus hodnotí rok 2022 ako úspešný


Ilustračná snímka: (tasr).


Návštevnosť Košického kraja v letnej sezóne narástla o 21 percent, celková návštevnosť z roku 2021 bola prekonaná za prvých osem mesiacov minulého roka. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KOCR KRT) s tým, že za sebou má úspešný rok.


Ako uviedla, počas minulého roka otvorili nové turistické atrakcie, zorganizovali rôzne podujatia, autobusové výlety, realizovali infraštruktúrne projekty, výstavy, infocesty či získali rôzne ocenenia. "Zvýšený záujem o trávenie voľného času v Košickom kraji je aj odrazom dlhodobej podpory vzniku nových produktov cestovného ruchu a budovania návštevníckej infraštruktúry," uviedla KOCR. Za významný investičný impulz považuje aj grantový program Košického samosprávneho kraja (KSK) Terra Incognita. Prostredníctvom neho kraj každoročne vyčleňuje finančné prostriedky na cielenú podporu cestovného ruchu. V roku 2022 išlo o sumu 2,14 milióna eur.

Pripomína, že Košický kraj je väčšinovo vnímaný ako letná destinácia. Napriek tomu začiatkom vlaňajška odštartovali prevádzku prvého zimného skibusu na Kojšovskú hoľu. Do záveru marca ním prepravili 2100 bežkárov, sánkarov a peších turistov. Zároveň pokračovali s jednodňovými autobusovými výletmi a cyklobusovými spojeniami. "V priebehu letnej sezóny vypravila organizácia KRT do regiónov 21 tematických autobusových výletov, ktoré využilo presne 863 ľudí všetkých vekových kategórií," dodala. Za jednu z významných aktivít považuje napríklad aj výstavbu novej turistickej útulne nad obcou Vyšný Medzev.

"Rok 2022 bol síce náročný, ale pre destináciu zároveň úspešný. Na konkrétnych výsledkoch nám ukázal, že to, čo robíme, má zmysel. V komunikácii staviame na tom, že náš kraj nepatrí medzi masové destinácie. Práve naopak. Sme destináciou neobjavených zážitkov a nepoznaných miest, kde sa nečaká v radoch na lístky a na fotografiu," uviedla výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková.

Podľa jej slov pri rozvojových aktivitách pokračovali v podpore ekoturizmu. "Verím, že aj samotná stúpajúca návštevnosť nám ukazuje, že rok po roku robíme z Košického kraja atraktívnejšiu dovolenkovú destináciu, ktorej konkurencieschopnosť v rámci slovenskej ponuky trvalo narastá," zhodnotila.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2019
Košice Región Turizmus ponúka od apríla 15 víkendových výletov po kraji
Krajská organizácia Košice Región Turizmus (KRT) aj tento rok pripravila pre verejnosť jednodňové víkendové výlety vlakom a autobusom. Séria 15 zájazdov po košickom regióne i za jeho hranicami sa začne v sobotu 27. apríla a skončí sa koncom septembra.
viac
23.04.2020
Košice Región Turizmus ponúka okolo 250 virtuálnych prehliadok
Spolu do 250 turistických atrakcií prevažne v Košickom samosprávnom kraji vrátane pamiatok UNESCO si možno pozrieť prostredníctvom virtuálnych prehliadok krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).
viac
26.02.2021
Projekt Bird Tour podporí rozvoj ekoturizmu
Vytvorenie komplexnej návštevníckej infraštruktúry v lokalite Senianskych rybníkov má priniesť projekt Bird Tour financovaný cez eurofondy. Ide v ňom o cezhraničný rozvoj ekoturizmu prostredníctvom podpory a popularizácie pozorovania vtáctva.
viac
10.05.2023
Košice Región Turizmus vyhlásil výzvu, týkajúcu sa zdieľaných kajakov na Hornáde
Krajská organizácia Košice Región Turizmus (KRT) vyhlásila výzvu na predkladanie ponúk na dodanie eko-turistického riešenia pre automatizovaný cezhraničný verejný systém zdieľania kanoe/kajakov na rieke Hornád a poskytnutie licencie na mobilnú aplikáciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %