Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
04.05.2019 02:55

Viac ako tristo detí zbieralo odpadky v meste Zvolen


Ilustračná koláž


Do kampane na očistu mesta SPOLU VYZBIERAME/ UROBÍME VIAC sa zapojilo 334 detí zo siedmich základných a stredných škôl. Vyzbierali až 148 vriec odpadov a vyčistili viac ako 8 lokalít v meste.


Zamerali sa hlavne na sídliská Podborová, Zlatý potok, Sekier, okolie nákupného centra na Západe, okolie nákladnej stanice, centrum mesta či Višňovského park.

„Je úžasné, že tak mladým ľuďom záleží na životnom prostredí a chcú aktívne prispievať k tomu, aby nám tu bolo všetkým lepšie,“ povedala primátorka Lenka Balkovičová na margo zapojených žiakov a jednotlivých škôl a dodala: „Mnohí sú tak inšpiráciou pre nás, dospelých.“

Stále veľkým problémom v meste sú však opakujúce sa čierne skládky. „Neustále tento problém riešime s mestskou políciou a okresným úradom vo Zvolene. Bez pomoci občanov to však ide ťažko.“

Tento rok sa do kampane za krajšie mesto zapojili školy SOŠ hotelových služieb a obchodu, PinkHarmony Academy, SPŠ dopravnej, ZŠ Alexyho, ZŠ P. Jilemnického 1, ZŠ P. Jilemnického 2 a ZŠ Námestie mládeže. Vlastné aktivity na očistu mesta organizovalo aj Gymnázium Ľudovíta Štúra, ZŠ Hrnčiarska a množstvo dobrovoľníkov zo zvolenských združení či jednotlivcov.

Autor: (ts-mesto Zvolen)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2016
Súťaž Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom má prvých víťazov
Súčasťou galaprogramu v závere prvého dňa 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska bolo aj vyhlásenie víťazov súťaže Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom. Ocenenie sa udelilo po prvýkrát, a to za rok 2015.
viac
14.06.2016
Zvolenské deti vymaľovali kontajnery na odpad
V týchto dňoch sa vo Zvolene objavili tzv. ilustrované kontajnery. Vytvorili ich žiaci tamojších základných škôl na základe podnetu spoločnosti, ktorá v meste likviduje odpad.
viac
08.03.2017
Na pôde Ekonomickej fakulty UMB otvoria detský kútik
Pri príležitosti 40. výročia vzniku Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici (EF UMB)  si vás dovoľujeme pozvať na oficiálne otvorenie detského kútika pre deti zamestnancov a študentov fakulty.
viac
05.04.2019
Už budúci týždeň vyjdú do ulíc stovky detí
Kampaň za krajšie mesto a čistejšiu prírodu SPOLU VYZBIERAME/ UROBÍME VIAC 2019 pri príležitosti Dňa Zeme začne v pondelok 8. apríla. Potrvá až do piatku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %