Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.03.2024 10:00

V Snine je dopyt po hokejovej hale, problémom je financovanie projektu


Ilustračná snímka (TASR)


V Snine uvažujú nad výstavbou krytej ľadovej plochy. Ako pre TASR uviedla Michaela Šalachová z kancelárie primátora, o hokejovej hale sa uvažuje v meste už dlhodobo, výzvou je financovanie projektu, ktoré je možné len z externých zdrojov.


Memorandum medzi Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH), mestom Snina a Hokejovým klubom mládež Snina, ktoré bolo nedávno aktualizované a schválené mestským zastupiteľstvom, zdôrazňuje zámer vybudovať modernú krytú hokejovú halu s ohľadom na energetickú efektivitu a ekologickú udržateľnosť. "Cieľom je nielen podporiť rozvoj Hokejového klubu mládež Snina, ale aj adresovať problém pohybovej pasivity medzi deťmi a mládežou," píše sa v ňom.         

Hokejový klub mládež Snina, ktorý trénuje v Humennom, momentálne eviduje 28 detí registrovaných v SZĽH vrátane desiatich dievčat. Ďalších vyše desať detí s nimi pravidelne trénuje. Klub aktívne spolupracuje s miestnymi materskými a základnými školami a umožňuje deťom zúčastňovať sa na korčuliarskom výcviku. "Vysoká vyťaženosť zimného štadióna v Humennom nám však sťažuje prístup v doobedňajších hodinách, čo obmedzuje možnosti našich detí," hovorí prezident klubu Ivo Mika.         

Zdôraznil tiež, že v Snine a jej okolí je vysoký dopyt po možnostiach verejného korčuľovania a amatérskeho hokeja. "Veríme, že výstavba tréningovej haly by nielen podporila rozvoj mladých talentov, ale tiež poskytla priestor na rekreačný šport a zvýšila by športové možnosti pre celý región," dodal Mika, ktorý vidí možnosti výstavby ľadovej haly v meste optimisticky.         

Vedenie mesta potvrdilo svoju podporu projektu. Výstavba hokejovej haly je už niekoľko rokov v štádiu úvah, avšak finančné zabezpečenie mesto na výstavbu z rozpočtu nemá. "Jednou z možností je získanie externých zdrojov," uviedla Šalachová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2020
Prečo v niektorých obciach dochádza začiatkom roka k problémom s odvozom odpadov
Pozrime sa bližšie, čo sa skrýva za skutočnosťou, že 159 obcí so 141 199 nemalo začiatkom roka uzatvorenú zmluvu so žiadnou z desiatich existujúcich organizácií zodpovednosti výrobcov (OZV). A prečo nezískali partnera, ktorý by im financoval triedený zber z obalových a neobalových výrobkov.
viac
22.02.2021
Nová tréningová hokejová hala bude stáť viac ako 4,7 milióna eur
Do konca tohto roka chce mesto Poprad postaviť modernú tréningovú hokejovú halu, ktorá bude súčasťou tamojšieho zimného štadióna.
viac
12.11.2021
Rekonštrukcii biokúpaliska má predchádzať vyrovnanie vzťahov s urbárnikmi
Investičný zámer rekonštrukcie biokúpaliska v rekreačnej oblasti (RO) Sninské rybníky v meste Snina začne samospráva realizovať až po majetkovo-právnom usporiadaní vzťahov s Lesopoľnohospodárskou urbárskou spoločnosťou (LPUS).
viac
14.12.2023
Päťmiliónová štátna dotácia umožní dostavať novú hokejovú halu v Trenčíne
Vládna dotácia vo výške päť miliónov eur pre Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) umožní dokončiť stavebné práce na projekte Hokejovej akadémie. Po skončení výjazdového rokovania vlády v Trenčíne to v utorok (12. 12.) povedal predseda TSK Jaroslav Baška.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %