Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
30.10.2023 05:10

V liptovskej obci Martinček vybudovali športovo-oddychový areál


Snímka zdroj: Žilinský Štandartd


Športovo - oddychový areál v obci Martinček v okrese Ružomberok vybudovali v spolupráci s občianskym združením (OZ) Partnerstvo pre Miestnu akčnú skupinu (MAS) Dolný Liptov. Projekt získal podporu vo výške 16.292 eur zo zdrojov Európskej únie v rámci iniciatívy Leader.


TASR o tom informovala Zuzana Gvizdová z OZ Partnerstvo pre MAS Dolný Liptov. Doplnila, že postavili futbalové ihrisko s bránkami a ochrannou sieťou, detské ihrisko s kolotočom, hojdačkami a pieskoviskom. Osadili workoutové prvky a vybudovali dva drevené altánky. "Športovo - oddychový areál si okamžite našiel obľubu u rodičov s deťmi, mladých v obci, aj ľudí v strednom a vyššom veku. V kombinácii s unikátnym horským prostredím vytvára skvelý priestor pre trávenie voľného času," priblížila.         

Pre malé obce v regióne je podľa nej akákoľvek finančná investícia náročná. "Ale rovnako ako veľké obce, aj tie menšie potrebujú budovať či opravovať veci tak, aby sa všetkým žilo lepšie a kvalitnejšie," podotkla.         

Spoluprácu s MAS Dolný Liptov ocenil aj starosta obce Juraj Bobek. "Neviem si predstaviť, ako by sme si takýto projekt financovali sami," dodal.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2021
MAS Dolný Liptov nesúhlasí s menším balíkom eurofondov pre región
Miestna akčná skupina (MAS) Dolný Liptov nesúhlasí s návrhom prerozdelenia eurofondového balíka do regiónov na najbližších sedem rokov.
viac
12.06.2023
Husitský kostol má vďaka MAS Dolný Liptov a obci novú fasádu
Obnovená fasáda a veža husitského kostola v Liptovskej Osade v okrese Ružomberok sú výsledkom spolupráce obce a Miestnej akčnej skupiny (MAS) Dolný Liptov. Informovala o tom Zuzana Gvizdová z občianskeho združenia Partnerstvo pre MAS Dolný Liptov.
viac
27.07.2023
Kultúrny dom v Turíku zrekonštruovali za takmer 18 000 eur
Kultúrny dom v Turíku z roku 1974 v týchto dňoch zrekonštruovali za takmer 18.000 eur. Budova bola ešte v pôvodnom stave a vyžadovala si modernizáciu. Informovala o tom Zuzana Gvizdová z Miestnej akčnej skupiny (MAS) Dolný Liptov.
viac
13.09.2023
Nový chodník v Liptovskej Lúžnej vyriešil pravidelné kolízne situácie
V rámci projektu v spolupráci s Miestnou akčnou skupinou (MAS) Dolný Liptov obec vybudovala lávku cez potok a časť chodníka. Projekt mal hodnotu takmer 42-tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %