Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
27.07.2023 02:25

Kultúrny dom v Turíku zrekonštruovali za takmer 18 000 eur


Snímka zdroj: (MAS Dolný Liptov).


Kultúrny dom v Turíku z roku 1974 v týchto dňoch zrekonštruovali za takmer 18.000 eur. Budova bola ešte v pôvodnom stave a vyžadovala si modernizáciu. Informovala o tom Zuzana Gvizdová z Miestnej akčnej skupiny (MAS) Dolný Liptov.


Obec leží osem kilometrov od mesta Ružomberok, na úpätí Chočských vrchov. Podľa Gvizdovej tam bola dlhšiu dobu núdza o poriadny obecný priestor na kultúru a spoločenské udalosti. Kultúrny dom sa obci podarilo opraviť v spolupráci s MAS.

V budove kompletne opravili stierky na poschodí v spoločenskej sále, priľahlej kuchynke a na schodisku. Vymenili elektroinštaláciu a osvetlenie. Tiež odstránili pôvodný drevený kazetový strop. Podľa slov starostu Vladimíra Hatiara sa najmä snažili "dostať kultúrny dom do tohto storočia" a bola to zatiaľ najrozsiahlejšia oprava tohto priestoru od jeho postavenia.

Projekt bol podporený vo výške 17 115 eur. Príspevok bol poskytnutý zo zdrojov Európskej únie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.09.2021
Radnica finišuje s rekonštrukciou kultúrneho domu
Radnica v Šali finišuje s rozsiahlou rekonštrukciou kultúrneho domu. Budova z roku 1973 bude mať po ukončení stavebných prác novú fasádu, zmodernizované interiéry i vnútorné vybavenie a technológie.
viac
29.03.2023
V Dlhej nad Oravou zrekonštruovali priestory kultúrneho domu
Priestory kultúrneho domu v Dlhej nad Oravou v okrese Dolný Kubín v uplynulom období zrekonštruovali. Počas prác obnovili aj javisko a jeho technológiu za 39 000 eur.
viac
12.06.2023
Husitský kostol má vďaka MAS Dolný Liptov a obci novú fasádu
Obnovená fasáda a veža husitského kostola v Liptovskej Osade v okrese Ružomberok sú výsledkom spolupráce obce a Miestnej akčnej skupiny (MAS) Dolný Liptov. Informovala o tom Zuzana Gvizdová z občianskeho združenia Partnerstvo pre MAS Dolný Liptov.
viac
03.01.2024
Kultúrny dom v Štiavničke má novú strechu, peniaze získali z projektu MAS
Do kultúrneho domu v Štiavničke v okrese Ružomberok viac nezateká. Budovu nanovo zastrešili za takmer 13.000 eur z projektu Miestnej akčnej skupiny (MAS) Dolný Liptov. TASR o tom informovala Zuzana Gvizdová z MAS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %