Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
21.03.2019 08:25

Tohtoročná Klenovská rontouka bude zameraná na remeslá a baníctvo


Ilustračný výrez plagátu


Na tradičné remeslá a baníctvo bude zameraný 41. ročník Gemersko-malohontských folklórnych slávností, známych aj ako Klenovská rontouka, ktoré sa každoročne konajú v dedine Klenovec v okrese Rimavská Sobota. Tohtoročná rontouka je naplánovaná na 28. až 30. júna.


„Podujatie je už tradične rozšírené i v tomto roku o Pozývačky po regióne. S našimi účinkujúcimi sa tak budú môcť potešiť aj občania ďalších obcí,“ uviedla na margo programu nadchádzajúcich slávností Stanislava Zvarová z Gemersko-malohontského osvetového strediska v Rimavskej Sobote, ktoré je jedným z organizátorov akcie.

Klenovská rontouka je najväčší folklórny festival v regióne a okrem domácich folklórnych súborov z Gemera a Malohontu sa na nej zúčastňujú aj kolektívy z iných regiónov Slovenska i zo zahraničia. Projekt v tomto roku z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia a Banskobystrický samosprávny kraj.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2019
Tohtoročná Klenovská Rontouka je zameraná na remeslá a baníctvo
Na tradičné remeslá a baníctvo je zameraný 41. ročník Gemersko-malohontských folklórnych slávností, známych aj ako Klenovská Rontouka, ktoré sa v piatok začínajú v Klenovci v okrese Rimavská Sobota.
viac
11.08.2021
Klenovská Rontouka vstupuje do 42. ročníka
Už tento víkend sa v obci Klenovec v okrese Rimavská Sobota uskutoční 42. ročník podujatia Gemersko-malohontské folklórne slávnosti – Klenovská Rontouka.
viac
24.06.2022
Tohtoročná Rontouka priblíži príbeh Novoklenovčanov i tradičné remeslá
V poradí 43. ročník Gemersko-malohontských folklórnych slávností s názvom Klenovská Rontouka ponúkne návštevníkom okrem bohatého folklórneho programu i príbeh Novoklenovčanov či predstavenie tradičných remesiel. Informovala o tom dramaturgička slávností Stanislava Zvarová.
viac
23.06.2023
Klenovská Rontouka po 44. raz predstaví ľudové tradície našich predkov
V obci Klenovec v okrese Rimavská Sobota sa bude konať v poradí 44. ročník Gemersko-malohontských folklórnych slávností známych ako Klenovská Rontouka, zameraných na ľudové tradície našich predkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %