Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
18.03.2024 05:10

StVS plánuje v Kokave dobudovať kanalizáciu pre viac ako 570 domácností


Ilustračná snímka: Kokava nad Rimavicou


Stredoslovenská vodárenská spoločnosť (StVS) plánuje v Kokave nad Rimavicou v Poltárskom okrese dobudovať kanalizáciu. Aktuálne sa preto uchádza o finančné zdroje z výzvy ministerstva životného prostredia. Pre TASR to uviedol projektový manažér StVS Juraj Čičmanec.


Dodal, že aglomerácia Kokava nad Rimavicou má vydané právoplatné stavebné povolenie. V rámci projektu dobudujú 10,84 kilometra kanalizačného potrubia s možnosťou pripojenia ďalších viac ako 570 domácností. Bude to takisto kompletná rekonštrukcia a modernizácia existujúcej čistiarne odpadových vôd.         

Predpokladaná hodnota tejto stavby je podľa Čičmanca približne desať miliónov eur. Čo sa týka žiadosti o nenávratný finančný príspevok, momentálne je StVS vo fáze odborného hodnotenia projektu. "Pre veľký rozsah a finančnú náročnosť stavby bude uskutočnenie projektu vo veľkej miere závisieť od toho, či nám našu žiadosť o nenávratný finančný príspevok schvália," objasnil. V prípade úspešného získania zdrojov z fondov Európskej únie sa začne proces verejného obstarávania. Bude to na externého zhotoviteľa stavby a stavebný dozor. "Po vysúťažení externých dodávateľov prác a služieb bude nasledovať kontrola verejného obstarávania Úradom pre verejné obstarávanie," spresnil Čičmanec.         

Starosta obce Ján Chromek TASR povedal, že v súčasnosti má kanalizáciu asi 50 percent Kokavy nad Rimavicou a ďalšie časti treba dopracovať. "Keďže žiadateľom nenávratného finančného príspevku bola vodárenská spoločnosť, samospráva sa tohto projektu dotýka iba okrajovo," poznamenal.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2019
P. Pellegrini: Vláda prijme národný plán na dobudovanie vodovodov a kanalizácií
Vláda v blízkom období predloží a schváli národný plán dobudovania vodovodov a kanalizácií na území Slovenskej republiky. Po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v Trebišove to oznámil premiér Peter Pellegrini.
viac
31.12.2020
Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí vodozádržné opatrenia
Bratislavské Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí projekt vodozádržných opatrení. Riešiť má zachytávanie dažďovej vody a jej využitie na permanentnú, celoročnú závlahu stromov, kríkov a trávnatých plôch v parkovej časti námestia, ale tiež zníženie prietoku poddimenzovanej kanalizácie.
viac
20.02.2024
Obec chce dobudovať kanalizáciu, na projekt bude potrebovať milióny eur
Obec Ožďany v okrese Rimavská Sobota pripravuje projekt dobudovania kanalizácie a intenzifikácie čistiarne odpadových vôd. Samospráva by chcela po rokoch dobudovať kanalizáciu v centrálnej časti obce, náklady odhaduje na päť miliónov eur. Skonštatoval to starosta obce Ján Matej.
viac
15.03.2024
V Kokave nad Rimavicou plánujú začať s výstavbou obecnej telocvične
V Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár plánujú v tomto roku začať s očakávanou výstavbou obecnej telocvične a fitnescentra. Objekt, ktorý v obci s vyše 2700 obyvateľmi dlhodobo chýbal, vyrastie v areáli futbalového ihriska. TASR to povedal starosta Ján Chromek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %