Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
22.11.2022 11:40

Po dvojročnej prestávke sú v meste Katarínske trhy


Ilustračná snímka: (tasr).


Po dvojročnej prestávke sa v Dolnom Kubíne konajú Katarínske trhy. Námestie slobody a mestské kultúrne stredisko v pondelok zaplnilo vyše 100 predajcov a remeselníkov z celého Slovenska.


Dominuje predvianočný predaj remeselníckych výrobkov, medoviny a vianočných oblátok. Informoval o tom Martin Buzna z kancelárie vedenia mesta Dolný Kubín.

"Návštevníci trhov tam nájdu väčšinou už vianočný sortiment k blížiacim sa sviatkom. Nechýbajú vianočné ozdoby na stromček, ikebany, výrobky z prútia a kože, šité hračky, medovníky, orechy, med a ďalší bežný tovar. Na svoje si prídu aj milovníci chutných jedál a nápojov," povedala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne Martina Mesárošová.

Tento rok do Dolného Kubína zavítali aj gazdinky z partnerského mesta Limanowa. Návštevníkom trhov prišli odprezentovať v rámci projektu "Prírodné a kultúrne dedičstvo Limanowej a Dolného Kubína" ich tradičné jedlá. Ide o poľskú kuchyňu. "Ochutnať môžu tradičnú polievku žurek, hrachovú polievku, holúbky s kapustou, bigos alebo rôzne druhy syrov a mäsa," priblížil Vladimír Adamec z referátu regionálneho rozvoja a cestovného ruchu na dolnokubínskom mestskom úrade.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2018
Predvianočnú atmosféru v meste rozprúdia dvojdňové Katarínske trhy
Predvianočnú atmosféru prinesie začiatkom budúceho týždňa do metropoly dolnej Oravy vyše 140 predajcov a remeselníkov z celého Slovenska. Námestie slobody a Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne sa počas dvoch dní od pondelka 19. novembra do utorka 20. novembra stane dejiskom Katarínskych trhov
viac
19.11.2019
Katarínske trhy rozprúdili v meste predvianočnú atmosféru
Predvianočnú atmosféru priniesli do Dolného Kubína tradičné Katarínske trhy. Námestie slobody a mestské kultúrne stredisko (MsKS) v pondelok zaplnili predajcovia a remeselníci z celého Slovenska.
viac
20.06.2022
Nový atletický ovál otvorili pre športovcov aj verejnosť
Na štadióne MUDr. Ivana Chodáka v Dolnom Kubíne otvorili minulý týždeň v utorok 400-metrový atletický ovál aj s rozbežiskami a sektormi na atletické disciplíny.
viac
20.11.2023
V Dolnom Kubíne sa od pondelka začnú Katarínske trhy
Vyše sto predajcov a remeselníkov z celého Slovenska zaplní od pondelka (20. 11.) Námestie slobody a Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Návštevníci Katarínskych trhov tam počas dvoch dní od 9.00 h do 20.00 h nájdu predovšetkým vianočný sortiment. TASR o tom informoval Martin Buzna z kancelá
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %