Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
18.11.2018 06:05

Predvianočnú atmosféru v meste rozprúdia dvojdňové Katarínske trhy


Katarínske trhy


Predvianočnú atmosféru prinesie začiatkom budúceho týždňa do metropoly dolnej Oravy vyše 140 predajcov a remeselníkov z celého Slovenska. Námestie slobody a Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne sa počas dvoch dní od pondelka 19. novembra do utorka 20. novembra stane dejiskom Katarínskych trhov


„Z celkového počtu stánkárov je až 65 remeselníkov. Podarilo sa nám tak do posledného miesta zaplniť vestibul a estrádnu sálu kultúrneho strediska, aj námestie,“ priblížila manažérka kultúry MsKS Andrea Barienčíková.       

Návštevníci trhov budú mať možnosť zakúpiť si rôznorodé produkty, prípadne osloviť predajcov ručne vyrábaných výrobkov. „Hostia tu nájdu väčšinou už vianočný sortiment, keďže sviatky sú tu čoskoro. Určite nebudú chýbať vianočné ozdoby na stromček, ikebany, výrobky z prútia a kože, šité hračky či medovníky. Na svoje si prídu aj milovníci chutných jedál a nápojov,“ dodala Barienčíková s tým, že ak sa predpovede meteorológov nemýlia, návštevníci sa môžu tešiť aj na prvý sneh, ktorý určite prispeje k peknej atmosfére trhov.       

Dolnokubínsky hovorca Martin Buzna pripomenul, že Katarínske trhy zaraďujú medzi najúspešnejšie podujatia v meste. „O ich úspechu svedčí aj skutočnosť, že ich každoročne navštívia tisíce ľudí,“ uzavrel.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2019
Katarínske trhy rozprúdili v meste predvianočnú atmosféru
Predvianočnú atmosféru priniesli do Dolného Kubína tradičné Katarínske trhy. Námestie slobody a mestské kultúrne stredisko (MsKS) v pondelok zaplnili predajcovia a remeselníci z celého Slovenska.
viac
12.12.2019
Dolnokubínske vianočné trhy sa tento rok nesú v znamení tradícií
Prezentáciu vianočných zvykov a tradícií dolnej Oravy sľubuje program vianočných trhov, ktoré sa začali v stredu v Dolnom Kubíne. Návštevníci tiež majú k dispozícii 26 stánkov s vianočným tovarom a občerstvením. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskeho mestského úradu.
viac
22.11.2022
Po dvojročnej prestávke sú v meste Katarínske trhy
Po dvojročnej prestávke sa v Dolnom Kubíne konajú Katarínske trhy. Námestie slobody a mestské kultúrne stredisko v pondelok zaplnilo vyše 100 predajcov a remeselníkov z celého Slovenska.
viac
20.11.2023
V Dolnom Kubíne sa od pondelka začnú Katarínske trhy
Vyše sto predajcov a remeselníkov z celého Slovenska zaplní od pondelka (20. 11.) Námestie slobody a Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Návštevníci Katarínskych trhov tam počas dvoch dní od 9.00 h do 20.00 h nájdu predovšetkým vianočný sortiment. TASR o tom informoval Martin Buzna z kancelá
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %