Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
30.01.2024 09:00

Na jar by mala byť v Komárne ukončená obnova verejného osvetlenia


Snímka zdroj: Nitranoviny


Na jar tohto roka by mala byť ukončená modernizácia verejného osvetlenia v Komárne. Náklady na jej realizáciu dosiahnu 1,5 milióna eur, informovala radnica.


Okrem samotnej úspory energie, ktorá môže v niektorých lokalitách dosiahnuť 50 až 80 percent, očakáva mesto aj zníženie nákladov na opravy osvetlenia.         

Doteraz najväčší projekt obnovy verejného osvetlenia v meste sa začal vlani. Na mnohých uliciach už vymenili svietidlá, v niektorých častiach vymenili pouličné stožiare a vedenie, prípadne rozšírili verejné osvetlenie.         

O modernizácii verejného osvetlenia rozhodli mestskí poslanci, ktorí zároveň odsúhlasili financovanie investície prostredníctvom dlhodobého úveru na 20 rokov. Väčšina výdavkov je určená na verejné osvetlenie, kompletnou rekonštrukciou však prejde aj osvetlenie v školách, škôlkach, telocvičniach, iných mestských budovách a športových kluboch.         

Podľa primátora Komárna Bélu Keszegha bolo verejné osvetlenie v meste približne dve desaťročia značne zanedbané. Jeho kompletná obnova sa začala až v posledných rokoch.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2019
Obnova exteriéru kostola sv. Ondreja je po 10 rokoch ukončená
Po desiatich rokoch rekonštrukčných prác sa koncom minulého roka poslednou etapou obnovy bočnej západnej fasády zavŕšila obnova exteriéru kostola sv. Ondreja v Komárne.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
10.07.2023
Komárno investuje 1,5 milióna do modernizácie verejného osvetlenia
Približne 1,5 milióna eur investuje v blízkej budúcnosti mesto Komárno do modernizácie verejného osvetlenia a osvetlenia jednotlivých inštitúcií v Komárne. Významná investícia umožní na niektorých miestach dosiahnuť až 80-percentnú úsporu, informovala radnica.
viac
23.04.2024
Komárno zmodernizovalo väčšinu verejného osvetlenia
Mesto Komárno za posledné dva roky zmodernizovalo takmer 4000 svietidiel verejného osvetlenia. Ako uviedla radnica, ide približne o dve tretiny celej siete.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %