Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.03.2024 05:15

MŠVVaM varuje pred seminárom pre učiteľov šíriacim hoaxy a nebezpečné informácie


Snímka zdroj: MŠVVaM


Rezort školstva varuje pred takzvaným "vzdelávacím seminárom pre učiteľov", ktorý organizuje občianske združenie Slovenská národná rada obrodenia. Pozvánku na toto podujatie šíriace nenávisť, hoaxy a nebezpečné informácie dostali do svojich schránok učitelia.


TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR s tým, že účasť dôrazne neodporúča.         

"Podujatie s názvom 'Vzdelávací seminár pre učiteľov' sa má uskutočniť v Ružomberku. Prezentuje sa tým, že chce učiteľov informovať o tom, ako zásadne zvýšiť účinnosť vzdelávania na základných školách. V skutočnosti ide o nebezpečnú propagandu," zdôraznili z rezortu.         

Účastníkov chcú podľa ich slov presvedčiť napríklad o tom, že inklúzia detí nie je potrebná alebo demokratická emancipácia žien je omyl. Avizovali, že program obsahuje témy od histórie, ktorá vidí Ježiša Krista ako Slováka, až po "omyly Komenského".         

Ako upozornili, v programe absentujú mená odborných garantov a prednášajúcich. Webstránka, na ktorú sa mail odvoláva, takisto neobsahuje o seminári žiadnu informáciu. Zároveň prihlásení nie sú oboznámení s tým, ako sa bude narábať s ich údajmi. V žiadnej slovenskej vedeckej a univerzitnej knižnici ani v Centrálnom registri evidencie publikačnej činnosti neexistuje podľa ich slov záznam o vedeckom výskume, kde by bol autorom organizátor konferencie.         

"Veríme, že pedagogickí a odborní zamestnanci a zamestnankyne škôl, ktorí a ktoré svoje vzdelanie získali relevantným štúdiom dejín, filozofie, náboženstva, etickej výchovy a ďalších disciplín, ktorým sa tento seminár chce venovať, dokážu kriticky posúdiť takúto pozvánku," dodali z ministerstva.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2016
Po desiatich rokoch má mesto novú webovú stránku
Od začiatku decembra je v prevádzke vynovená oficiálna webová stránka mesta Myjava. Nahradila predošlý web samosprávy, ktorý fungoval prakticky desať rokov.
viac
24.02.2017
Mesto poskytuje príležitosť talentovaným ľuďom
V Žiline sa konal seminár na podporu kultúrno-kreatívnej tvorby, na ktorom sa prezentovali aktivity podnikania a budovania start-up komunity v meste. V súčasnosti prebiehajú prípravy na otvorenie Kreatívneho centra. Pripravuje sa projekt, o ktorom môžete rozhodnúť aj Vy!
viac
12.05.2017
Spoznajme sa na bicykli
V sobotu 13. mája sa uskutoční druhý ročník príjemného podujatia Spoznajme sa na bicykli. Je to podujatie, ktoré organizuje viacero subjektov, vrátane štyroch obcí.
viac
18.01.2018
Samospráva chce ľudí informovať cez sms-ky
Mesto Zlaté Moravce má v pláne zaviesť nový informačný systém prostredníctvom sms správ a emailov. Ľudia by tak mohli cez svoje mobilné telefóny a počítače dostávať vždy včas všetky dôležité oznamy i kultúrne pozvánky. Samospráva už odoslala prvé skúšobné správy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %