Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.02.2017 12:36

Mesto poskytuje príležitosť talentovaným ľuďom


Seminár na tému Kultúrno-kreatívny priemysle v Žiline.


V Žiline sa konal seminár na podporu kultúrno-kreatívnej tvorby, na ktorom sa prezentovali aktivity podnikania a budovania start-up komunity v meste. V súčasnosti prebiehajú prípravy na otvorenie Kreatívneho centra. Pripravuje sa projekt, o ktorom môžete rozhodnúť aj Vy!


Dňa 21. februára 2017 sa za podpory mesta Žilina konal seminár zameraný na kultúrno-kreatívnu tvorbu. Zúčastnil sa ho aj štátny tajomník Ministerstva kultúry SR Konrád Rigó. Počas seminára Anna Závodská prezentovala aktivity, ktoré sa v súčasnosti realizujú v našom meste. Poukázala na ďalšie možnosti podpory podnikania a budovania start-up komunity. Výsledkom projektu bude otvorenie žilinského Kreatívneho centra. Samotným cieľom je podpora talentovaných ľudí z nášho regiónu, ktorí pôsobia v kultúrno-kreatívnom priemysle.

Centrum bude poskytovať priestory pre kreatívnu tvorbu. V pláne je doň umiestniť technológie pre návrhy a výrobu prototypov. Pripravené budú profesionálne služby zamerané na podporu a rozvoj kultúrno-kreatívnej tvorby a akceleráciu podnikania. O tom, čo bude jeho ďalšou súčasťou, môžete rozhodnúť aj Vy, a to:

- prostredníctvom webu www.kreativnazilina.sk, na ktorom bude kontaktný formulár,

- prostredníctvom sociálnych sietí (https://www.facebook.com/events/1354767824566536/),

- osobným stretnutím so spracovateľmi (Ing. Michal Janovčík, PhD., janovcik@inovitum.sk alebo za mesto Žilina Mgr. Ingrid Dolníková, ingrid.dolnikova@zilina.sk),

- vyplnením stručného dotazníkového prieskumu (vyplnenie trvá 2 – 5 minút), link na dotazníkový prieskum: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpvyH-TUDi-duYAdYqnQ2DM5TA42ps0_S6FIrT8jH68COLpw/viewform?c=0&w=1

 

Na záver seminára Michal Janovčík odprezentoval koncept Kreatívneho centra Žilina, po ktorom nasledovala diskusia súvisiaca najmä s konkrétnymi službami a programami, ktoré bude kreatívne centrum poskytovať širokej kultúrno-kreatívnej komunite.

Bližšie informácie nájdete na http://kreativnazilina.sk/zapojte-sa-do-projektu/.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2018
Samospráva chce ľudí informovať cez sms-ky
Mesto Zlaté Moravce má v pláne zaviesť nový informačný systém prostredníctvom sms správ a emailov. Ľudia by tak mohli cez svoje mobilné telefóny a počítače dostávať vždy včas všetky dôležité oznamy i kultúrne pozvánky. Samospráva už odoslala prvé skúšobné správy.
viac
07.09.2020
Vzdelávať sa budú prostredníctvom národného projektu TEACHERS
Pedagogickí a odborní zamestnanci sa budú vzdelávať prostredníctvom národného projektu TEACHERS.
viac
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
02.06.2021
Žilina podporí 116 projektov sumou vyše 230 000 eur
Mesto Žilina podporí tento rok 116 projektov v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia, sociálnej a zdravotnej oblasti sumou vo výške 230 000 eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka poputuje najväčšia časť, 120 000 eur, na 51 projektov v oblasti kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %