Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
14.02.2017 11:42

Ministerstvo dopravy chce podporiť kúpeľníctvo


Ilustračná snímka.


Predstavitelia Zväzu cestovného ruchu zostavia návrhy z praxe, ktoré by podporili rozvoj turizmu aj kúpeľníctva.


Ich realizáciou sa následne budú zaoberať odborníci z  Ministerstva dopravy a výstavby SR aj Ministerstva financií SR.„Naším cieľom je pritiahnuť na Slovensko čo najviac turistov, pričom vidíme veľký potenciál v rozvoji slovenského kúpeľníctva ako unikátneho produktu cestovného ruchu“, povedal štátny tajomník ministerstva dopravy a výstavby Peter Ďurček. Počty turistov na Slovensku v posledných rokoch lámu rekordy. V porovnaní s rokom 2015 navštívilo jednotlivé regióny Slovenska do septembra minulého roka o takmer 19 percent turistov viac. Napriek tomu chce rezort dopravy v súlade s programovým vyhlásením vlády zatraktívniť podmienky podnikania a zamestnávania sa v cestovnom ruchu. Špeciálnu pozornosť pritom bude štát venovať podpore kúpeľníctva. „Chceme spolupracovať priamo s ľuďmi, ktorí v tejto oblasti dennodenne podnikajú, a preto sme požiadali Zväz cestovného ruchu Slovenskej republiky, aby nám zostavili zoznam opatrení, ktoré by im najviac pomohli,“ dodal P. Ďurček. Štátny tajomník rezortu dopravy zároveň veľmi ocenil aktívny prístup a spoluprácu štátnej tajomníčky ministerstva financií Dany Meager, ktorá túto problematiku zastrešuje v rezorte financií a pomáha pri hľadaní najlepší riešení.

Čítajte v Obecných novinách č. 5-6/2017 na str. 18.

Autor: (ts-MDaV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.10.2020
Rezort školstva podporí digitálne technológie na školách
Ministerstvo školstva podporí sumou 6 miliónov eur nákup digitálnych technológií pre základné a stredné školy z vlastných zdrojov.
viac
02.11.2020
Kultúrno-kreatívne centrá dostávajú zelenú
Ministerka kultúry SR Natália Milanová podpísala prvé rozhodnutia o schválení projektov na budovanie kreatívnych centier. Na prvé štyri projekty predložené v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) sa rozdelí nenávratný finančný príspevok 43,5 milióna eur.
viac
21.07.2021
Pomoc profesionálnemu a amatérskemu športu po pandémii
Ministerstvo financií SR podáva pomocnú ruku ďalšiemu pandémiou zasiahnutému sektoru a to športu. Uvoľnilo takmer 10 miliónov eur pre Fond na podporu športu, z ktorého podporí sektor profesionálneho športu, ale aj toho amatérskeho.
viac
12.08.2021
Rezort kultúry spustil výzvu pre regionálne kultúrne inštitúcie
Ministerstvo kultúry spúšťa jedinečnú výzvu, na akú regióny čakali roky. 15 miliónov pre regionálne kultúrne inštitúcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %