Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
23.10.2020 03:30

Rezort školstva podporí digitálne technológie na školách


Ilustračná snímka.


Ministerstvo školstva podporí sumou 6 miliónov eur nákup digitálnych technológií pre základné a stredné školy z vlastných zdrojov.


Školy dostanú financie v sume od 500 do 4 000 eur na nákup webkamier, konektorov, routerov či novej techniky. Rezort sa dohodol s operátormi na navýšení hlasových hovorov a dát pre učiteľov, o ktorý môžu požiadať cez svoje EDU ID.

V tejto náročnej situácii zároveň ministerstvo podáva školám pomocnú ruku. Investuje totiž ďalších 6 miliónov eur na nákup digitálnych technológií pre základné a stredné školy z vlastných zdrojov. Schému digitalizácie rezort školstva vypracoval už v lete. Školy dostanú financie v sume od 500 do 4 000 eur na nákup webkamier, konektorov, routerov či novej techniky.

Ministerstvo školstva okrem toho upravuje výdavky v rámci jedného z národných projektov a žiada o ďalšie zdroje na digitalizáciu z eurofondov a programu REACT-EU.

Rezort školstva dohodol s operátormi na navýšení hlasových hovorov a dát pre učiteľov. Pre tých, ktorí učia online pomocou digitálnych technológií a potrebujú sa pripojiť na internet, cez mobil alebo komunikujú so žiakmi cez telefón, môžu cez riaditeľa požiadať o navýšenie dát v objeme minimálne 10 GB a neobmedzené volania. Od 22. októbra 2020 na stránke, kde školy vypĺňajú COVID školský semafor, riaditeľ školy cez svoje EDU ID môže požiadať o aktiváciu hlasových a dátových služieb zadaním mobilných telefónnych čísel svojich učiteľov.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Do Fondu na podporu vzdelávania pôjde na budúci rok 2,5 milióna eur
Do Fondu na podporu vzdelávania pôjde v budúcom roku 2,5 milióna eur a minimálne toľko aj počas ďalších rokov. Dohodli sa na tom poslanci s ministrom školstva Petrom Plavčanom.
viac
16.10.2020
Projekty samospráv na zmiernenie dopadov pandémie sú už vyhodnotené
Rezort informatizácie, regionálneho rozvoja a inovácií vyhodnotil výzvu za viac ako 1,1 milióna eur, prostredníctvom ktorej rezort podporil 50 projektov samospráv na zmiernenie dopadov pandémie na Slovensku.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
23.11.2020
Edu TV - databáza krátkych video hodín pre žiakov ZŠ
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spúšťa projekt, ktorý pomôže učiteľom a žiakom zvládnuť vzdelávanie dištančnou formou počas zatvorenia škôl. Edu TV bude databázou krátkych video hodín pre žiakov základných škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %