Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
26.07.2022 08:25

Mesto posunulo termíny PAAS pre ďalšie dve ružinovské lokality


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa o ďalšie dve ružinovské zóny v pôvodne plánovaných termínoch nerozšíri. Ide o časti Košická – Miletičova – Prievozská a lokalitu Ružová dolina.


Spustenie regulácie parkovania presúva hlavné mesto na druhú polovicu augusta, prípadne začiatok septembra.

Zapojenie časti Košická – Miletičova – Prievozská sa pôvodne odhadovalo na jún, na prelome júna a júla sa mala pripojiť lokalita Ružová dolina. Následne sa termín pri oboch zónach zmenil na júl, predchádzať tomu malo vyznačovanie parkovacích miest i ďalšieho dopravného značenia. "Reguláciu spustíme v druhej polovici augusta/začiatkom septembra," informuje hlavné mesto aktuálne na webovej stránke www.paas.sk.

Bratislavský magistrát zatiaľ na otázky TASR, čo je dôvodom zmeny termínov, neodpovedal. V minulosti však napríklad po dohode s mestskou časťou Staré Mesto presunul spustenie systému regulácie v zóne Hlavná stanica – Blumentál. Zóna mala byť pôvodne pripojená koncom apríla, nové pravidlá parkovania v nej začali platiť až koncom mája.

Prvými troma lokalitami, kde začal od 10. januára systém platiť, boli Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači.      Od 23. marca je zaradená lokalita Starý Ružinov-východ, od 3. mája lokality Starý Ružinov-západ a zóna 500 bytov. Od 25. mája je systém rozšírený o zónu Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste, v tomto prípade ide o iný čas regulácie, na niektorých uliciach aj o inú výšku hodinového parkovného. Následne sa 15. júna rozšíril PAAS o ďalšiu ružinovskú lokalitu, a to Nivy v časti Svätoplukova – Košická.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2019
Ružinov pracuje na dopravných prieskumoch pre parkovaciu politiku
Bratislavský Ružinov pracuje na dopravných prieskumoch, ktorých výsledky by sa mali stať podkladmi pre spustenie celomestskej parkovacej politiky v roku 2021. Samospráve by mali dať presnejšie informácie o tom, ktoré lokality a ulice by sa mali ako regulovať.
viac
10.06.2020
Ružinov pracuje na záchrannom pláne miestneho podniku VPS
Bratislavský Ružinov pracuje na záchrane miestneho podniku verejno-prospešných služieb, ktorý prechádza reštrukturalizačným procesom.
viac
04.02.2021
Príprava súťaže na revitalizáciu Trhoviska Miletičova pokračuje
Príprava architektonickej súťaže na revitalizáciu Trhoviska Miletičova v bratislavskom Ružinove pokračuje. Mestská časť, ktorej trhovisko patrí, v tejto súvislosti aktívne komunikuje s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB), ktorý predmetnú súťaž pripravuje.
viac
19.02.2022
Ďalšou zónou v PAAS v Bratislave bude od 23. marca lokalita Starý Ružinov–východ
Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa rozšíri o lokalitu Starý Ružinov – východ. Od 23. marca tu nebude môcť počas pracovných dní od 14.00 do 6.00 h v lokalite parkovať nikto, kto nie je zaregistrovaný v systéme PAAS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %