Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.02.2022 11:50

Ďalšou zónou v PAAS v Bratislave bude od 23. marca lokalita Starý Ružinov–východ


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa rozšíri o lokalitu Starý Ružinov – východ. Od 23. marca tu nebude môcť počas pracovných dní od 14.00 do 6.00 h v lokalite parkovať nikto, kto nie je zaregistrovaný v systéme PAAS.


Na svojom webe o tom informuje mestská časť Ružinov.  Starý Ružinov patrí podľa samosprávy medzi miesta, kde je parkovanie najzložitejšie. "Preto to bude práve jeho časť "východ" (medzi ulicami Jégého, Trnavská, Bajkalská a Záhradnícka), ktorá bude ako prvá začlenená do celomestskej parkovacej politiky," spresnila mestská časť.       

Obyvateľov upozorňuje na 23. marec, odkedy sa začne kontrola parkovania v zóne. Držitelia rezidentských kariet budú môcť parkovať neobmedzene, ale nerezidenti si za parkovanie v pracovných dňoch od 14.00 do 6.00 zaplatia 1,50 eura za hodinu. Ružinov avizuje, že do leta sa regulované parkovanie má rozšíriť na celé Nivy.       

PAAS začal od 10. januára platiť v prvých troch lokalitách, a to Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Zóny s reguláciou parkovania sa majú postupne rozširovať aj do iných lokalít v hlavnom meste. Momentálne sa diskutuje o zóne Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2019
Ružinov pracuje na dopravných prieskumoch pre parkovaciu politiku
Bratislavský Ružinov pracuje na dopravných prieskumoch, ktorých výsledky by sa mali stať podkladmi pre spustenie celomestskej parkovacej politiky v roku 2021. Samospráve by mali dať presnejšie informácie o tom, ktoré lokality a ulice by sa mali ako regulovať.
viac
10.12.2021
Do systému PAAS sa za prvý týždeň prihlásilo viac ako 2200 ľudí
Za prvý týždeň od spustenia registrácií do systému regulovaného parkovania, Bratislavského parkovacieho asistenta PAAS, pre prvé tri zóny zaevidovali už viac ako 2200 žiadostí o vydanie parkovacej karty. Informuje o tom hlavné mesto.
viac
26.07.2022
Mesto posunulo termíny PAAS pre ďalšie dve ružinovské lokality
Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa o ďalšie dve ružinovské zóny v pôvodne plánovaných termínoch nerozšíri. Ide o časti Košická – Miletičova – Prievozská a lokalitu Ružová dolina.
viac
27.03.2024
V Ružinove chcú stavať polyfunkčný areál za 25 miliónov eur
V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný areál, ktorý sa má skladať z objektov so štyrmi až deviatimi nadzemných podlažiami. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor, spoločnosť Grafobal Group development, predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %