Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
10.12.2021 04:15

Do systému PAAS sa za prvý týždeň prihlásilo viac ako 2200 ľudí


Ilustračná snímka.


Za prvý týždeň od spustenia registrácií do systému regulovaného parkovania, Bratislavského parkovacieho asistenta PAAS, pre prvé tri zóny zaevidovali už viac ako 2200 žiadostí o vydanie parkovacej karty. Informuje o tom hlavné mesto.


Mesto Bratislava od 1. decembra spustilo registráciu do systému regulovaného parkovania pre prvé lokality - Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači, kde bude od 10. januára 2022 spustená mestská parkovacia politika. Zóny, kde bude zavedené regulované parkovanie a platiť tu bude systém PAAS, sa majú postupne rozširovať aj do iných lokalít v hlavnom meste.

V roku 2019 schválené ceny v rámci parkovacej politiky ostávajú nezmenené. Rezident za prvé auto zaplatí na rok 39 eur, za druhé auto 150 eur na rok a za tretie auto 500 eur na rok. V balíku služieb bude zároveň 100 voľných parkovacích hodín na rok, ktoré je možné poskytnúť na parkovanie návštevám, ale aj dve hodiny parkovania denne v inej zóne za desať eur ročne.

Návštevnícka karta sa bude dať získať aj bez rezidentskej karty (parkovanie vo vlastnej garáži či nevlastnenie auta), a to na voľných 150 parkovacích hodín za rok. Zdravotne ťažko postihnutí s osobnou asistenciou môžu získať návštevnícku kartu s voľnými 500 parkovacími hodinami na rok.

Vodiči, ktorí nemajú trvalý pobyt v hlavnom meste, budú podľa typu zóny platiť od 0,50 eura do dvoch eur za hodinu. Za parkovanie v regulovaných zónach budú platiť aj abonenti (podnikatelia, vlastníci nehnuteľnosti), a to od 500 až po 1500 eur za rok.

Registrovať a zakúpiť si rezidentskú parkovaciu kartu či iné parkovacie karty (bonusovú, návštevnícku, abonentskú) môžu obyvatelia dotknutých zón cez web paas.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2020
Nové Mesto odkladá spustenie pilotnej parkovacej rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto odkladá pre situáciu okolo nového koronavírusu spustenie pilotného rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
02.01.2021
Bratislava plánuje spustiť parkovaciu politiku až na jeseň
Celomestská parkovacia politika v Bratislave nebude spustená začiatkom roka 2021, ako sa plánovalo, ale až na jeseň.
viac
30.12.2023
Bratislava chce v roku 2024 rozšíriť PAAS o ďalšie lokality
Hlavné mesto plánuje v roku 2024 spustiť ďalšie nové zóny regulovaného parkovania v Bratislave. Malo by ísť o prvú zónu v Dúbravke a Karlovej Vsi. Informuje o tom na webovej stránke www.paas.sk, ktorá je venovaná projektu regulovaného parkovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %