Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
01.08.2019 01:05

Letecké dni sú pripravené, prví účastníci priletia už vo štvrtok


Ilustračná snímka SIAF


Organizátori Medzinárodných leteckých dní (MLD) SIAF 2019, ktoré sa uskutočnia v sobotu a nedeľu (3. - 4. 8.) na letisku Sliač, privítajú prvých účastníkov už vo štvrtok (1. 8.).


„Infraštruktúra leteckých dní je takmer postavená. Na prílety a piatkové nácviky leteckých účastníkov sme pripravení. Vypracovali sme si rozvrhy a plány, aby sme zabezpečili ich plynulé prijatie a poskytli im všetko, čo sme sľúbili. Neočakávame zatiaľ žiadne výrazné zmeny. Z účastníkov, ktorých sme avizovali, zatiaľ nezrušil prílet nikto," uviedol pre TASR výkonný riaditeľ MLD SIAF Ivan Hůlek.       

Návštevníci sa tak môžu tešiť na 23 letových ukážok vo vzduchu a 21 kusov leteckej techniky na zemi. Na Sliač sa vráti talianska akrobatická skupina Frecce Tricolori so svojimi lietadlami MB339. Vo svojej premiére sa predstaví špička sólovej akrobacie - grécky Zeus Demo Team a poľský Tiger Demo Team s lietadlami F-16C Block 52+. Francúzi predvedú majstrovstvo pilotáže na lietadle Alpha Jet. "Čerešničkou" leteckých dní bude špeciálne prieskumné lietadlo včasného varovania AWACS. Predstavia sa aj Očovskí bačovia, majstri sólovej akrobacie Martin Šonka a Zoltán Veres a uskutočnia sa tiež dynamické ukážky historických skvostov, lietadiel Spitfire a JAK 3 U.       

Pre bezproblémový priebeh leteckých dní odporúčajú organizátori návštevníkom web siaf.sk, kde nájdu všetky podstatné informácie, napríklad aj to, kedy a odkiaľ premáva autobusová linka SIAF alebo kde zaparkovať. Organizátori tiež vypracovali odpovede na 13 najčastejšie kladených otázok. Jednou z nich je, čo robiť v prípade zlého počasia.

„Treba brať do úvahy ročné obdobie, v ktorom sa nachádzame. Sme uprostred leta. Počasie sa zatiaľ javí, že bude priaznivé, s vývojom ako v posledných dňoch. Očakávame slušné teploty a v poobedňajších hodinách dažďové prehánky. Nič nenechávame na náhodu. Máme vypracovaný systém informovania všetkých organizačných zložiek a verejnosti, aby sme do maximálnej miery mohli predchádzať prekvapeniam, ktoré vie počasie pripraviť," doplnil Hůlek.       

Lístky sa 3. a 4. augusta začnú predávať na bránach letiska už od 7.00 h. Organizátori preto vyzývajú ľudí, aby vyrazili na SIAF v dostatočnom časovom predstihu a vyhli sa tak dopravným zápcham. Brány sliačskeho letiska sa otvárajú o 8.00 h, letový program sa začína o 10.00 h.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2016
Na leteckých dňoch predstavia v rámci statických ukážok 85 lietadiel
Okolo 85 lietadiel v rámci statických ukážok a ďalšie desiatky strojov vo vzduchu - to všetko uvidia návštevníci tohtoročných Medzinárodných leteckých dní Slovak International Air Fest (SIAF) 2016. Uskutočnia sa 27. a 28. augusta na Leteckej základni Sliač.
viac
25.07.2018
Letecké dni budú s množstvom historických i najmodernejších strojov
Historické veterány, ale aj najmodernejšia technika budú prítomné na najväčšej leteckej udalosti tohto roku Medzinárodných leteckých dňoch SIAF, ktoré sa uskutočnia na letisku Sliač počas soboty a nedele 1. a 2. septembra.
viac
17.06.2019
Medzinárodné letecké dni SIAF budú už prvý augustový víkend
Medzinárodné letecké dn SIAF sa tento rok uskutočnia takmer o mesiac skôr. Deviaty ročník najväčšej leteckej udalosti na Slovensku nebude ako obvykle v závere letných prázdnin, ale počas prvého augustového víkendu. Organizátori privítajú na Leteckej základni Sliač účastníkov z 13 krajín.
viac
02.08.2019
Kraj zabezpečuje kyvadlovú dopravu na podujatí SIAF, autobusy budú nízkopodlažné
Najväčšie podujatie svojho druhu v kraji, Medzinárodné letecké dni SIAF 2019 na Sliači, otvorí svoje brány už túto sobotu, 3. augusta. BBSK ako partner podujatia pripravil pre návštevníkov bezplatnú kyvadlovú dopravu zo záchytného parkoviska III.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %