Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.08.2019 02:45

Kraj zabezpečuje kyvadlovú dopravu na podujatí SIAF, autobusy budú nízkopodlažné


Ilustračná snímka SIAF


Najväčšie podujatie svojho druhu v kraji, Medzinárodné letecké dni SIAF 2019 na Sliači, otvorí svoje brány už túto sobotu, 3. augusta. BBSK ako partner podujatia pripravil pre návštevníkov bezplatnú kyvadlovú dopravu zo záchytného parkoviska III.


Medzinárodné letecké dni SIAF každoročne lákajú desaťtisíce návštevníkov. K tomu, aby bola doprava na letisku a v jeho okolí plynulejšia, tento rok opäť prispeje aj Banskobystrický samosprávny kraj. Pre návštevníkov leteckých dní zabezpečí bezplatnú kyvadlovú dopravu.

„SIAF do nášho kraja každoročne priláka rekordné počty turistov. Záleží nám preto na tom, aby ich zážitok nič nepokazilo a doprava v mieste podujatia bola bezpečná, plynulá a pre návštevníkov pohodlná. Preto sme aj tento rok zabezpečili bezplatnú kyvadlovú dopravu medzi záchytnými parkoviskami a areálom letiska,“ uviedol predseda BBSK Ján Lunter.

V sobotu aj v nedeľu bude premávať 10 autobusov z parkoviska III určeného pre návštevníkov prichádzajúcich k Letisku Sliač od východu – Košice, cesta I/50 a juhu – Krupina, cesta I/66. O správne nasmerovanie vodičov na toto parkovisko sa postarajú smerové tabule. Po naplnení tohto parkoviska bude prístupné záložné parkovisko IV.

Z oboch parkovísk autobusy pôjdu cez Sliač po ulici ČSA, pričom zastavia ešte na mieste „Sliač pomník“, teda na ulici Československej armády, vedľa Rímsko-katolíckeho kostola sv. Mikuláša. Ďalšia zastávka bude už len pred bránami Letiska Sliač. Autobusy budú v sobotu aj v nedeľu premávať od 7:00 do 18:00 hod.

Na kyvadlovú dopravu budú nasedené kĺbové 18-metrové nízkopodlažné autobusy, plne klimatizované. Cestovanie by malo byť pohodlnejšie pre mamičky s kočíkmi, deti, starších občanov a pre ľudí s telesným postihnutím, respektíve na invalidnom vozíku, keďže spomínané autobusy sú vybavené taktiež plošinou, ktorá je určená hlavne pre bezproblémový nástup a výstup imobilných cestujúcich a vozičkárov.

Autor: (ts-bbsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2016
Na leteckých dňoch predstavia v rámci statických ukážok 85 lietadiel
Okolo 85 lietadiel v rámci statických ukážok a ďalšie desiatky strojov vo vzduchu - to všetko uvidia návštevníci tohtoročných Medzinárodných leteckých dní Slovak International Air Fest (SIAF) 2016. Uskutočnia sa 27. a 28. augusta na Leteckej základni Sliač.
viac
09.03.2018
Pozvánka na verejné diskusie na tému Doprava, mesto a ľudia
Nadácia Ekopolis v spolupráci s mestom Banská Bystrica realizujú projekt zameraný na plánovanie udržateľnej mestskej mobility. V marci sa v Banskej Bystrici uskutoční sériá verejných diskusií s obyvateľmi, ktoré pomôžu pri analýze súčasného stavu dopravy.
viac
25.07.2018
Letecké dni budú s množstvom historických i najmodernejších strojov
Historické veterány, ale aj najmodernejšia technika budú prítomné na najväčšej leteckej udalosti tohto roku Medzinárodných leteckých dňoch SIAF, ktoré sa uskutočnia na letisku Sliač počas soboty a nedele 1. a 2. septembra.
viac
09.07.2019
Letecké dni SIAF opäť aj s lietadlom so systémom AWACS
Špeciálne prieskumné lietadlo včasného varovania AWACS s charakteristickým radarom v tvare taniera bude jednou z atrakcií medzinárodných leteckých dní SIAF, ktoré budú na Letisku Sliač v dňoch 3. a 4. augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %