Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.06.2018 10:10

Dobrovoľné hasičské zbory v Košeci i v Miezgovciach oslávili 130. výročie


Ilustračná snímka


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) úzko spolupracuje a dlhodobo podporuje dobrovoľných hasičov v kraji. Inak tomu nebolo ani v sobotu 23. júna 2018 pri oslavách okrúhlych výročí dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) v obci Košeca (okres Ilava) a Miezgovce (okres Bánovce nad Bebravou).


História dobrovoľných hasičských zborov v Trenčianskom kraji je naozaj bohatá. Dôkazom toho boli aj oslavy 130. výročia založenia požiarneho zboru v Košeci i v Miezgovciach. Oba dobrovoľné hasičské zbory si pripravili pre občanov bohatý kultúrny i športový program. Kým v Košeci sa dobrovoľní hasiči tešili z vysvätenia áut a novej prístavby požiarnej zbrojnice, v Miezgovciach sa konala súťaž DHZ územného kola v modifikovanom hasičskom športe.

Osláv vzácneho jubilea v jednej i druhej obci sa osobne zúčastnil aj trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý sa veľkou mierou pričinil o dobre fungujúce vzťahy medzi dobrovoľnými hasičskými zbormi v kraji a Trenčianskym samosprávnym krajom. „Za 130 rokov existencie si oba hasičské zbory prešli dobrými aj zlými časmi. Teší ma, že obce ako Košeca i Miezgovce majú svoje vlastné dobrovoľné hasičské zbory. Ďakujem všetkým, ktorí boli na začiatku fungovania týchto hasičských zborov, ale aj tým, ktorí ich riadia v súčasnosti. Vážim si všetkých dobrovoľných hasičov, ktorí nasadzujú svoj vlastný život aby ochránili životy, zdravie a majetky iných,“ uviedol trenčiansky župan.

Oslavy dobrovoľných hasičských zborov v Košeci a v Miezgovciach sa uskutočnili aj s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Autor: (ts-TKS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2016
V Brodne oslávili 95. výročie založenia dobrovoľného hasičského zboru
Jubilejný 20. ročník hasičskej súťaže a 4. ročník súťaže o putovný pohár DHZ prilákal do Brodna množstvo ľudí.
viac
02.03.2017
Oslavy 70. výročia vzniku mesta Vysoké Tatry budú trvať celý rok
V priebehu tohto roka si budú pod tatranskými končiarmi pripomínať 70. výročie vzniku jednotného samosprávneho celku, ktorý dal dovtedy satelitným osadám podhorských obcí možnosť spoločného vývoja.
viac
31.08.2019
Dobrovoľní hasiči v Záhorskej Bystrici oslavujú 140. výročie vzniku
V bratislavskej Záhorskej Bystrici si počas posledného prázdninového víkendu (31. 8 - 1. 9.) pripomenú 140. výročie vzniku tamojšieho dobrovoľného hasičského zboru (DHZ).
viac
27.08.2022
Zariadenie pre seniorov Dubina oslávilo 35. výročie svojho vzniku
V stredu 24. augusta zamestnanci a obyvatelia Zariadenia pre seniorov Dubina v Dubnici nad Váhom spoločne s vedením mesta oslávili 35. výročie jeho vzniku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %