Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
23.09.2023 10:50

Divadlo z Pasáže v obrazoch


Snímka zdroj: (TASR)


Mestské divadlo - Divadlo z Pasáže v spolupráci s mestom Banská Bystrica a vydavateľstvom Literárna bašta dňa 27. septembra 2023 o 17.00 v priestoroch historickej radnice mesta Banská Bystrica organizuje podujatie „Divadlo z Pasáže v obrazoch“.


Súčasťou akcie je premietanie dokumentárneho filmu „Hore dole, hore dole“ a krst knihy „Herci.“ Obe médiá sa venujú mapovaniu práce Mestského divadla – Divadla z Pasáže počas jeho už takmer 28 ročnej histórie. Režisérka filmu Jana Bučka prostredníctvom filmu zachytáva nielen tvorbu inscenácií, ale aj procesy, ktoré formovali divadlo, hercov a aj zamestnancov.

Fotograf Lukáš Rohárik vo svojej autorskej knihe Herci. mapuje komunitný život divadla počas rokov 2004 – 2023. Čiernobiele fotografie sú doplnené autentickými výpoveďami herečiek a hercov, ktoré tematizujú zmysel ich divadelnej práce. Kniha tak vytvára sugestívny umelecký dokument, ktorý vychádza v banskobystrickom vydavateľstve Literárna bašta.

Podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska.

Srdečne Vás pozývame

 

 

Autor: Matúš Petričko, riaditeľ divadla


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2018
DEŇ KROJA sa blíži. ZMOS preto zriadil špeciálnu emailovú adresu.
Združenie miest a obcí Slovenska je partnerom jedinečného podujatia, v ktorom sa spája regionálna kultúra so spoločnou históriou. Ide o podujatie „Deň kroja“, ktoré vnímame ako príležitosť prezentovať kultúrne dedičstvo a zvyky z jednotlivých kútov našej krajiny na jednom mieste.
viac
14.10.2019
Metské divadlo - Divadlo z Pasáže vstupuje do ďalšieho medzinárodného projektu
Divadlo z Pasáže len pred týždňom ukončilo medzinárodný projekt s organizáciami z Fínska, Litvy a Poľska, ktorého cieľom bola výmena skúseností s organizáciami pracujúcimi s ľuďmi s postihnutím, a hneď prechádza do ďalšej medzinárodnej spolupráce.
viac
29.11.2023
Výstava o histórii poštovej železničnej prepravy
Slovenská pošta organizuje vo výstavných priestoroch Poštového múzea na Partizánskej ceste v Banskej Bystrici výstavu o histórií poštovej železničnej prepravy a vlakových pôšt na našom území.
viac
27.01.2024
V historických pivniciach ľudia spoznajú históriu a ochutnajú vína
Zabudnuté historické pivnice pod meštianskymi domami na Námestí SNP v Banskej Bystrici priblížia v sobotu návštevníkom svoju históriu a stanú sa miestom degustácie vín. Akciu organizuje Cech hostinských spolu s majiteľmi piatich meštianskych domov. Začína sa o 14.00 h a potrvá do 20.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %