Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
20.12.2021 04:15

Autobusové stanice na hornej Nitre vybavili defibrilátormi


Snímka zdroj: (FB / SAD Prievidza a.s. oficiálna stránka).


Automatizované externé defibrilátory (AED) pribudli na autobusových staniciach v Prievidzi, Partizánskom a Bánovciach nad Bebravou.


Ich umiestnenie zabezpečil prevádzkovateľ staníc v spolupráci s dopravcom, v prípade záchrany života ich bude môcť použiť každý občan. Informovala o tom pracovníčka marketingu SAD Prievidza Linda Delgado Turcerová.

AED sa používa v prípadoch život ohrozujúcich srdcových arytmií, ktoré vedú k náhlej zástave srdca. "Pri takejto príhode dochádza v priebehu niekoľkých sekúnd k bezvedomiu pacienta, absencii životne dôležitých funkcií a situácia si vyžaduje okamžitú pomoc od ľudí, ktorí sú nablízku," priblížila Delgado Turcerová.

Defibrilátory sú umiestnené v zabezpečovacích skrinkách na staniciach, v Prievidzi a Partizánskom na stĺpoch nástupíšť prímestskej dopravy a v Bánovciach nad Bebravou priamo v budove dopravcu. "V prípade potreby použitia stačí zavolať na linky 155 alebo 112, na ktorých ich pracovník oznámi dotyčnému číselný kód na odomknutie skrinky a bude nápomocný pri záchrane života, pokiaľ nepríde záchranná zdravotná služba," dodala Delgado Turcerová.

Umiestnenie pomôcok na záchranu života zabezpečila spoločnosť Advance Investments, ktorá stanice prevádzkuje v spolupráci s dopravcom SAD Prievidza.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Bojnický letný slnovrat 2016 už tento víkend
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región HORNÁ NITRA – BOJNICE organizuje v sobotu 18. 6. v Bojniciach 2. ročník multižánrového podujatia, ktorého hlavným cieľom je propagácia potenciálu cestovného ruchu v známej a obľúbenej turistickej destinácii.
viac
12.12.2017
Primátorka Macháčková so ZMO HN odštartuje tvorbu akčného plánu pre región
Primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková v spolupráci so Združením miest a obcí hornej Nitry (ZMO HN) plánujú vypracovať akčný plán pre región. Prvé pracovné stretnutie zvolávajú na 10. januára 2018 do Prievidze.
viac
17.04.2018
Hornonitrianske obce otvoria turistickú sezónu hviezdicovým výstupom na Maguru
Viaceré hornonitrianske obce opäť otvoria turistickú sezónu spoločným hviezdicovým výstupom na Maguru. Už 12. ročník podujatia privíta mladých i starších nadšencov turistiky v Porube v okrese Prievidza 5. mája, informovala Radka Kulaviaková z občianskeho združenia Hornonitrie.
viac
19.01.2019
Na veľtrhu cestovného ruchu aj horná Nitra
Oblastná organizácia cestovného ruchu (ďalej len OOCR HN) bude mať svoju expozíciu opäť v stánku Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región spolu s ďalšími okresnými organizáciami, ktoré pôsobia na území Trenčianskeho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %