Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
17.04.2018 06:25

Hornonitrianske obce otvoria turistickú sezónu hviezdicovým výstupom na Maguru


Ilustračná snímka


Viaceré hornonitrianske obce opäť otvoria turistickú sezónu spoločným hviezdicovým výstupom na Maguru. Už 12. ročník podujatia privíta mladých i starších nadšencov turistiky v Porube v okrese Prievidza 5. mája, informovala Radka Kulaviaková z občianskeho združenia Hornonitrie.


"Výstup na druhý najvyšší kopec Strážovských vrchov s nadmorskou výškou 1141 metrov každoročne spája obyvateľov hornej Nitry," uviedla Kulaviaková. Podujatie všetkým účastníkom podľa nej spríjemní kapela "hrajúci turisti", počas aktívneho oddychu v lone prírody budú môcť načerpať dobrú náladu a pozitívnu energiu, ktoré výstup na Maguru ponúka.       

"Turistov čaká približne v polovici cesty občerstvenie vo forme guláša pri Chate na Rovni a potom to už je len niečo vyše hodiny na vrchol Magury s jej dominantou v podobe 5,2 metra vysokého kríža s erbom obce Poruba," priblížila.       

Štart hviezdicového výstupu bude 5. mája o 8.00 h od Urbárskej krčmy v Porube. Účastníci sa však musia do 30. apríla zaregistrovať na príslušných obecných úradoch, a to najmä z dôvodu zabezpečenia občerstvenia pri Chate na Rovni. Doprava je individuálna.       

Hlavným organizátorom hviezdicového výstupu je obec Poruba, ktorú svojou účasťou podporujú tiež Lazany, Kanianka, Malinová, Chvojnica, Tužina, Poluvsie, Nitrianske Pravno, Kľačno, Kocurany, Sebedražie, Čavoj, Temeš, Nevidzany a Seč. "V minulom roku hájilo farby 14 obcí viac ako 700 registrovaných účastníkov, ktorí hviezdicový výstup na Maguru absolvovali," pripomenula Kulaviaková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2016
120. výročie príchodu prvého vlaku
Nostalgické jazdy parným vlakom do Veľkých Bielic a späť budú hlavným lákadlom osláv 120. výročia od príchodu prvého vlaku na hornú Nitru, ktoré sa konajú v sobotu 14. mája 2016.
viac
21.10.2016
Združenie miest a obcí hornej Nitry si pripomenulo štvrťstoročnicu
V piatok 23. septembra sa v Dome kultúry v Kanianke zišlo približne 170 hostí, aby si pripomenulo 25 rokov od vzniku združenia. Stretli sa takmer všetci súčasní primátori i starostovia a viac ako päťdesiatka bývalých starostov. Medzi hosťami bol aj predseda ZMOS Michal Sýkora.
viac
11.04.2017
Otvorenie motorkárskej sezóny na hornej Nitre
Motorkárske kluby na hornej Nitre v spolupráci s mestami Bojnice a Handlová pozývajú obdivovateľov krásnych motoriek na Otvorenie motorkárskej sezóny na hornej Nitre 2017.
viac
10.02.2021
Obce na hornej Nitre už nie sú schopné zabezpečiť ďalšie testovanie
Členské samosprávy Združenia miest a obcí hornej Nitry (ZMO HN) už nie sú schopné naďalej zabezpečovať kapacity pre ďalšie testovanie obyvateľov na COVID-19.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %