Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
17.06.2016 07:21

Bojnický letný slnovrat 2016 už tento víkend


Pozvánka.


Oblastná organizácia cestovného ruchu Región HORNÁ NITRA – BOJNICE organizuje v sobotu 18. 6. v Bojniciach 2. ročník multižánrového podujatia, ktorého hlavným cieľom je propagácia potenciálu cestovného ruchu v známej a obľúbenej turistickej destinácii.


Program je zostavený tak, aby si všetky vekové skupiny návštevníkov prišli na svoje. Predstavia sa tanečné skupiny XOANA, Fantastic – Elko Prievidza, TS Dáriusa Štrbu pri ZUŠ v Bojniciach, TS Mimikry a Tanečná škola Viery Nedeliakovej, dychová hudba Bojnická kapela, súbor bicích nástrojov SUBINA, country skupina Louiziana, skupina 5play, ľudová hudba Ľuboša Hrdého a Spevácky zbor sv. Martina.

Novinkou v porovnaní s minulým ročníkom je uvedenie nových publikácií, a to knihy fotografií Horná Nitra z neba, ktorú vydalo vydavateľstvo CBS Banská Bystrica a Turistického sprievodcu Prievidzou a okolím. Ďalším novým lákadlom je tancovanie na námestí, kde si s profesionálnymi tanečníkmi môžu zatancovať všetci návštevníci. Po prvý raz si budú môcť návštevníci zahrať hru Hľadanie pokladu – je určená pre akčných a zvedavých dospelých i deti. Večerný program Ej Jáne, Vajane vytvorí pôsobivú atmosféru svätojánskych tradícií spevom, tancami, magickými obradmi a zapaľovaním ohňov. Nočnou bodkou bude Ohňová show.

K spríjemneniu letného dňa sú pripravení ľudoví umelci a remeselníci a tiež stánky s občerstvením všetkého druhu od sladkostí a koláčov, cez tradičné slovenské a regionálne jedlá, pečené prasa až po kvalitné nápoje.

Podujatie pripravili členské mestá a obce Bojnice, Prievidza, Čereňany, Kľačno, Lehota pod Vtáčnikom, Nitrianske Rudno, Opatovce nad Nitrou, Sebedražie, Šútovce, členské podnikateľské subjekty spolu s partnermi - Slovenská agentúra pre cestovný ruch, Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región, Regionálne kultúrne centrum Prievidza a Kultúrne centrum Bojnice. Nad Bojnickým letným slnovratom prevzal záštitu Jaroslav Baška, predseda TSK.

Ďalšie akcie v okolí

V Bojnickom zámku bude prebiehať podujatie Rozprávkový bál. Hostia i domáci sa môžu vybrať na novú vyhliadkovú terasu, ktorá je v lese nad Bojnickým zámkom a nad kalváriou. Naskytá sa z nej pohľad na celú Prievidzskú kotlinu.

V Sebedraží sa 18. júna od 15. hodiny uskutoční 6. ročník podujatia Sebedražská babka vo fazuli, v Nitrianskom Rudne na priehrade bude zas veľký koncert populárnej hudby.

 

 

Autor: (OOCR Región HORNÁ NITRA - Bojnice)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
16.06.2017
Bojnický letný slnovrat III.
Tretí ročník prezentačného podujatia Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región HORNÁ NITRA-BOJNICE predstaví bohatú ponuku cestovného ruchu.
viac
12.04.2023
Letná turistická sezóna na hornej Nitre bude v znamení výročí v regióne
Tohtoročná letná turistická sezóna na hornej Nitre pripomenie prostredníctvom tematických podujatí viaceré významné výročia v regióne.
viac
04.11.2023
Mesto Handlová vstúpi do OOCR Región horná Nitra-Bojnice
Mesto Handlová vstúpi do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región horná Nitra-Bojnice (OOCR RHNB). Banícke mesto doposiaľ jej členom nebolo, od vstupu si sľubuje rozvoj turizmu v meste i získanie financií na svoje projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %