Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
13.02.2021 10:05

Vybavenie školských jedálni podporí rezort školstva dvojmiliónovou dotáciou


Ilustračná snímka, zdroj: minedu


Na vybavenie školských jedální na celom Slovensku poskytne v tomto roku rezort školstva dva milióny eur. Počas výjazdu do Považskobystrického okresu to v piatok povedal minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.


Cieľom finančnej podpory je podľa neho podpora zdravšieho životného štýlu žiakov, ktorej napomôže zlepšenie vybavenia školských jedální v základných a v stredných školách nákupom moderných zariadení, napríklad konvektomatov, umývačiek riadu, chladničky, chladiaceho boxu, varného kotla či profesionálneho robota.       

O podporu sa môžu uchádzať verejné, súkromné, cirkevné školy a školské jedálne. Konečný termín na predloženie žiadostí o rozvojový projekt je 28. február. Stačí, ak žiadateľ vyplní žiadosť len online na stránke ministerstva školstva.       

„Popri novelách zákonov, systémových zmenách a opatreniach chceme robiť aj takéto kroky, ktoré pomôžu zmodernizovať a skvalitniť vybavenie a prostredie škôl,“ doplnil Gröhling s tým, že zriaďovatelia môžu rezort požiadať o dotáciu v sume 5000 eur na jednu školskú jedáleň.       

Ako dodal, v minulom roku poskytol rezort na vybavenie kuchýň v školských jedálňach 750.000 eur, celá suma sa vyčerpala.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.05.2017
O eurofondovú podporu kreatívneho priemyslu sa uchádza vyše 600 projektov
Ministerstvo kultúry (MK) SR prijalo prostredníctvom decentralizovanej výzvy na podporu kultúrneho a kreatívneho priemyslu na Slovensku žiadosti o nenávratný finančný príspevok pre vyše 600 projektov.
viac
25.08.2017
Úrad vlády vyčlenil na podporu regiónov viac ako milión eur
Úrad vlády Slovenskej republiky informuje širokú verejnosť, že na webovom sídle www.nro.vlada.gov.sk vyhlásil a zverejnil Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja.
viac
19.11.2018
Na regionálny rozvoj a cestovný ruch rozdelia poslanci viac než milión eur
Každá právnická alebo fyzická osoba, nezisková organizácia, mesto či obec môže do konca novembra požiadať o nenávratnú dotáciu z rozpočtu BBSK na projekty určené na podporu všeobecne prospešných služieb, podnikania a zamestnanosti, rozvoj cestovného ruchu a regionálny rozvoj v kraji.
viac
16.02.2021
Dotácie na zlepšenie vybavenia jedální v školách
Rezort školstva sa rozhodol vyčleniť finančnú podporu pre školské jedálne. Zriaďovatelia môžu rezort požiadať o dotáciu v sume až päťtisíc eur do 28. februára 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %