Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.11.2018 05:50

Na regionálny rozvoj a cestovný ruch rozdelia poslanci viac než milión eur


Budova - sídlo BBSK. Ilustračná snímka, zdroj: vypadni.sk


Každá právnická alebo fyzická osoba, nezisková organizácia, mesto či obec môže do konca novembra požiadať o nenávratnú dotáciu z rozpočtu BBSK na projekty určené na podporu všeobecne prospešných služieb, podnikania a zamestnanosti, rozvoj cestovného ruchu a regionálny rozvoj v kraji.


TASR o tom informovala Marcela Glevická, vedúca oddelenia styku s verejnosťou Úradu BBSK.       

"Finančné prostriedky vyčlenené z rozpočtu Banskobystrického samosprávneho kraja predstavujú každoročne sumu spravidla 0,5 % výšky príjmov kraja z dane z príjmov fyzických osôb a samosprávny kraj vďaka nim ročne podporí stovky akcií a projektov. V schválenom rozpočte na rok 2019 sú zahrnuté v rámci výdavkov v programe regionálny rozvoj a cestovný ruch dotácie v celkovej výške 1 180 000 eur na akcie vo verejnom záujme alebo v prospech rozvoja územia BBSK a na podporu všeobecne prospešných služieb, podnikania a zamestnanosti," vysvetlila Glevická.       

Podľa nej zámerom je podpora projektov a podujatí, ktoré poskytujú sociálnu pomoc, zdravotnú a humanitárnu starostlivosť, tvorbu, rozvoj, ochranu a prezentáciu duchovných i kultúrnych hodnôt či vzdelávanie.       

"Na rozvoj cestovného ruchu počítame s dotáciami v celkovej hodnote 130.000 eur a 50.000 eur je naplánovaných na rozvoj vidieka prostredníctvom partnerstiev," dodala Glevická.       

Podmienkou na poskytnutie dotácie je sídlo alebo miesto výkonu v BBSK a spoluúčasť minimálne desať percent zo sumy rozpočtu, ktorú si projekt, podujatie vyžaduje. Dôležité je uviesť cieľ, dôvody realizácie a opis projektu. O pridelení dotácií rozhodnú krajskí poslanci najneskôr do 31. marca budúceho roka. Čerpať ich možno najneskôr do konca roka 2019. Záujemcovia sa dozvedia všetky dôležité informácie na webovej stránke BBSK.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
25.08.2017
Úrad vlády vyčlenil na podporu regiónov viac ako milión eur
Úrad vlády Slovenskej republiky informuje širokú verejnosť, že na webovom sídle www.nro.vlada.gov.sk vyhlásil a zverejnil Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja.
viac
04.11.2019
V roku 2020 kraj prerozdelí 1,6 milióna eur na verejnoprospešné projekty
Do konca novembra môžu občania, inštitúcie, obce, občianske a neziskové združenia požiadať o dotáciu z rozpočtu BBSK pre svoje projekty, či už ide o rozvoj kraja alebo aktivity s deťmi a mládežou, rovnako o podporu cestovného ruchu a rozvíjania kultúrneho dedičstva.
viac
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %