Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
06.08.2019 01:25

Na náučnom chodníku v Horšianskej doline vznikol nový oddychový priestor


Vynovená studnička v Horšianskej doline. Ilustračná snímka, zdroj: www.lia.mskslevice.sk


Na náučnom chodníku v Horšianskej doline pri Leviciach vznikol nový oddychový priestor pre turistov. Vybudovaný bol v rámci projektu Pohoda za mestom v Horšianskej doline.


Projekt Pohoda za mestom v Horšianskej doline mesto Levice vypracovalo v súlade s vyhlásenou výzvou Nitrianskeho samosprávneho kraja na rozvoj cestovného ruchu v roku 2019, informovala o tom Adriana Macáková z levickej radnice. Hlavným cieľom projektu bolo doplniť a rozšíriť možnosti trávenia voľných chvíľ v Horšianskej doline.       

Mesto Levice ešte v roku 2010 vybudovalo turisticko-náučný chodník v Horšianskej doline, vznikol aj s podporou Nadácie Ekopolis a spoločnosti Slovnaft. Na chodníku boli v bývalom kameňolome osadené informačné tabule, smerovníky, ohniská a lavičky. O päť rokov neskôr bol projekt vytvorením oddychového mikropriestoru a vybudovaním Prameňa osvieženia vďaka finančnej podpore Nadácie Ekopolis a spoločnosti Heineken Slovensko rozšírený.       

„Cieľom bolo prinavrátenie spoločenskej funkcie obecnej studni v mestskej časti Horša,“ uviedla Macáková. V tomto roku pribudol altánok, ktorý dotvoril priestor na oddych v bývalom kameňolome v Horšianskej doline.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2017
Trnava má už málo miesta na výsadbu nových stromov
V Trnave sa začína prejavovať nedostatok miesta na výsadbu nových stromov na mestských pozemkoch. Mohutná výsadba v uplynulých troch rokoch takmer vyčerpala možnosti sadiť ďalšie dreviny na plochách, ktoré má samospráva vo vlastníctve. Preto sa radnica začala obzerať po alternatívach.
viac
23.09.2019
Mesto Levice chce rekonštrukciou židovskej školy vytvoriť multifunkčný priestor
Mesto Levice plánuje zrekonštruovať bývalú židovskú školu za synagógou v Leviciach. Financie na rekonštrukciu plánuje získať z Finančného mechanizmu krajín Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórskeho finančného mechanizmu. Stavebné práce by mali byť ukončené do konca roka 2022.
viac
03.11.2020
UK plánuje obnoviť študentský klub Unique v Mlynskej doline
Univerzita Komenského (UK) v Bratislave plánuje obnoviť klub Unique vo Vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra v Mlynskej doline.
viac
25.01.2024
Lesy SR plánujú opäť zalesniť priestor v blízkosti plavárne
Bývalý lesný porast v blízkosti plavárne v Leviciach plánuje štátny podnik Lesy SR opäť zalesniť. V jarnom období sa bude v poraste vykonávať celoplošná príprava pôdy, v pláne je frézovanie celej plochy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %