Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.01.2024 11:05

Lesy SR plánujú opäť zalesniť priestor v blízkosti plavárne


Staré topole už boli nebezpečné a museli ich vypíliť. (Zdroj: mesto Levice)


Bývalý lesný porast v blízkosti plavárne v Leviciach plánuje štátny podnik Lesy SR opäť zalesniť. V jarnom období sa bude v poraste vykonávať celoplošná príprava pôdy, v pláne je frézovanie celej plochy.


Nasledovať bude výsadba drevín v zložení orech, jaseň a dub, informovala radnica. V prípade vyschnutia či neujatia sa vysadených sadeníc zopakujú Lesy SR zalesňovanie na jeseň, potvrdila Martina Danková zo štátneho podniku. "Vzrastlé dreviny je možné očakávať zhruba o päť rokov. Tento proces je ovplyvnený rôznymi faktormi, nielen počasím, ktoré ovplyvňujú ujatosť sadeníc, ale aj správaním ľudí k sadeniciam porastov," skonštatovala Danková.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Mesto obnoví krytú plaváreň, vyčlenilo na to vyše milión eur
Na rekonštrukciu mestskej plavárne v Trebišove vyčlenilo v stredu (19. 12.) mestské zastupiteľstvo sumu 1 135 000 eur. Prostriedky pôjdu z rezervného fondu mesta. Zároveň poslanci schválili zámer dokončenia rekonštrukcie plavárne v celkovej predpokladanej hodnote 1 951 000 eur.
viac
06.08.2019
Na náučnom chodníku v Horšianskej doline vznikol nový oddychový priestor
Na náučnom chodníku v Horšianskej doline pri Leviciach vznikol nový oddychový priestor pre turistov. Vybudovaný bol v rámci projektu Pohoda za mestom v Horšianskej doline.
viac
09.04.2021
Zmena územného plánu otvára nové urbanistické možnosti v centre mesta
Riešenie kompletného urbanizmu priestoru, ktorý sa v Trenčíne uvoľnil po prekládke železničnej trate, majú umožniť zmeny územného plánu. V stredu (7. 4.) ich schválili poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.
viac
01.06.2021
Lesy SR otvárajú na Deň detí prvú Lesnú školu na Slovensku
Lesy SR otvárajú v utorok 1. júna Lesnú školu v Leviciach. Jej zriadenie je súčasťou cezhraničného projektu s maďarskými lesníkmi z Ipoly Erdö.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %