Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.08.2019 01:25

Na náučnom chodníku v Horšianskej doline vznikol nový oddychový priestor


Vynovená studnička v Horšianskej doline. Ilustračná snímka, zdroj: www.lia.mskslevice.sk


Na náučnom chodníku v Horšianskej doline pri Leviciach vznikol nový oddychový priestor pre turistov. Vybudovaný bol v rámci projektu Pohoda za mestom v Horšianskej doline.


Projekt Pohoda za mestom v Horšianskej doline mesto Levice vypracovalo v súlade s vyhlásenou výzvou Nitrianskeho samosprávneho kraja na rozvoj cestovného ruchu v roku 2019, informovala o tom Adriana Macáková z levickej radnice. Hlavným cieľom projektu bolo doplniť a rozšíriť možnosti trávenia voľných chvíľ v Horšianskej doline.       

Mesto Levice ešte v roku 2010 vybudovalo turisticko-náučný chodník v Horšianskej doline, vznikol aj s podporou Nadácie Ekopolis a spoločnosti Slovnaft. Na chodníku boli v bývalom kameňolome osadené informačné tabule, smerovníky, ohniská a lavičky. O päť rokov neskôr bol projekt vytvorením oddychového mikropriestoru a vybudovaním Prameňa osvieženia vďaka finančnej podpore Nadácie Ekopolis a spoločnosti Heineken Slovensko rozšírený.       

„Cieľom bolo prinavrátenie spoločenskej funkcie obecnej studni v mestskej časti Horša,“ uviedla Macáková. V tomto roku pribudol altánok, ktorý dotvoril priestor na oddych v bývalom kameňolome v Horšianskej doline.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2017
Prevážame vzduch. Ak PET fľašu, škatuľu alebo plechovku nezošliapneme
Pri kontajneroch na triedený odpad sa s tým stretávame často. Nestlačené PET fľaše, plechovky z pív, nápojové kartóny, prípadne obrovské neskladné kusy polystyrénu často zmenšia možnosti kontajnera a neraz doň – v skutočnosti iba z polovice naplneného – už viac nevpraceme.
viac
23.09.2019
Mesto Levice chce rekonštrukciou židovskej školy vytvoriť multifunkčný priestor
Mesto Levice plánuje zrekonštruovať bývalú židovskú školu za synagógou v Leviciach. Financie na rekonštrukciu plánuje získať z Finančného mechanizmu krajín Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórskeho finančného mechanizmu. Stavebné práce by mali byť ukončené do konca roka 2022.
viac
03.11.2020
UK plánuje obnoviť študentský klub Unique v Mlynskej doline
Univerzita Komenského (UK) v Bratislave plánuje obnoviť klub Unique vo Vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra v Mlynskej doline.
viac
25.01.2024
Lesy SR plánujú opäť zalesniť priestor v blízkosti plavárne
Bývalý lesný porast v blízkosti plavárne v Leviciach plánuje štátny podnik Lesy SR opäť zalesniť. V jarnom období sa bude v poraste vykonávať celoplošná príprava pôdy, v pláne je frézovanie celej plochy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %