Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.11.2016 10:40

Zo 100 metrov vysokého objektu by mohla vzniknúť vyhliadková veža


Snímka zdroj: (slovakregion.sk).


Približne 100 metrov vysoká oceľová konštrukcia nachádzajúca sa pri obci Stretavka v Michalovskom okrese, ktorá mala slúžiť na vodárenské účely, stále pustne. Plánov, ako ju využiť, má starosta obce Matej Šarocký niekoľko.


Problémom sú financie. Obec, ktorá má približne 200 obyvateľov, si zo svojho rozpočtu rozsiahlu rekonštrukciu objektu dovoliť nemôže.      

Vzniknúť by tu mohla napr. vyhliadková veža. "Bol som oslovený jednou partiou chlapcov, ktorí by tam vedeli urobiť nejaké adrenalínové športy, zlaňovanie alebo bungee jumping," vysvetlil starosta. Objekt, ako aj pozemky, má v súčasnosti obec v dlhoročnom nájme. Náklady naň i údržbu pokrývajú príjmy od prevádzkovateľa komunikačných sietí, ktorý tu má umiestnené zariadenia.      

Impulzom, prečo sa Šarocký o stavbu začal zaujímať, boli informácie o jej možnej likvidácii. "Bolo by mi ľúto, keby to zmizlo z povrchu zemského, pretože ide o technický unikát," vysvetlil. Rekonštrukcia by mohla zviditeľniť obec a pritiahnuť do tejto oblasti turistov. Tí by v prípade priaznivých poveternostných podmienok mali možnosť vidieť nielen okolité mestá, ale aj prírodu Vihorlatských vrchov, Ukrajinu i Maďarsko.       

Objekt je súčasťou areálu bývalej čerpacej závlahovej stanice medzi obcami Budkovce a Stretavka. Postavený bol podľa slov Šarockého na prelome 80. a 90. rokov. Na svoje pôvodné účely nebol pravdepodobne použitý ani raz. V súčasnosti je uzatvorený a pre verejnosť neprístupný aj z hľadiska bezpečnosti.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
14.10.2016
Obec obnovuje cesty, investícia je najväčšou v jej histórii
Najväčšiu investíciu v novodobej histórii v Točnici v okrese Lučenec začali realizovať začiatkom leta. Rekonštrukcia miestnych komunikácii vyjde tamojšiu samosprávu na približne 1,06 milióna eur.
viac
04.01.2021
Obec Veselé vypísala VO na dobudovanie kanalizácie
Obec Veselé v okrese Piešťany zverejnila verejnú súťaž s názvom Borovce, Rakovice, Veselé, Dubovany – dobudovanie verejnej kanalizácie, Veselé – rekonštrukcia a dostavba obecnej čističky odpadových vôd (ČOV). Vyplýva to zo zverejnených údajov vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
28.10.2022
Nad obcou začala výstavba 35 metrov vysokej vyhliadkovej veže
Nad obcou Kluknava v Gelnickom okrese začali v týchto dňoch s výstavbou vyhliadkovej veže Green Point.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %