Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
09.09.2023 11:05

ZMOS začalo podpisovať s politickými stranami memorandá o spolupráci


Združenie miest a obcí Slovenska - logo


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) vo štvrtok začalo podpisovať s politickými stranami a hnutiami memorandá o spolupráci. Podľa združenia predstavujú obojstranný záväzok spolupráce na dosahovaní vytýčených priorít členských miest a obcí ZMOS.


Zároveň ide však aj o budovanie vzájomného partnerstva spolupráce s pozitívnym vplyvom na každodenný život miest a obcí vo volebnom období 2023 až 2027. TASR o tom informovali z kancelárie ZMOS. 

Podpísané už boli memorandá so stranami Hlas-SD a SaS. V piatok (8. 9.) sa rokovalo o podpise s hnutím Republika, KDH a SNS. V pondelok (11. 9.) by malo ZMOS uzatvoriť memorandum s Progresívnym Slovenskom a Sme rodina.         

Memorandá sa týkajú 11 priorít ZMOS. "Nie všetky politické subjekty sa zaviazali k plneniu našich priorít v plnom znení a v plnom rozsahu," vysvetlil predseda združenia Jozef Božik. Ciele zahŕňajú oblasti, ako sú sociálna oblasť a zdravotníctvo, životné prostredie, stavebná agenda, regionálny rozvoj, ako aj samotné financovanie či definovanie miestnych územných samospráv.         

Súčasťou memoranda sú aj samotné rámce na vykonávanie pôsobností a kompetencií miestnej územnej samosprávy ako dodržiavanie záväzkov Európskej charty miestnej územnej samosprávy, nastavenie legislatívnych pravidiel vlády SR, ako aj modernizácia miestnej územnej samosprávy.         

Memorandá plánuje združenie zhodnotiť po ich podpise so všetkými politickými subjektami, ktoré boli prizvané k rokovaciemu stolu a prejavili záujem o obojstrannú spoluprácu pri presadzovaní priorít a potrieb miestnej územnej samosprávy do Programového vyhlásenia vlády SR 2023-2027.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2020
ZMOS má ďalšieho silného partnera
Združenie miest a obcí Slovenska má ďalšieho silného partnera pre úzku spoluprácu. Predseda ZMOS Branislav Tréger včera podpísal memorandum o spolupráci s prezidentom Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky Pavlom Ceľuchom.
viac
10.06.2021
ZMOS podpísal memorandum so SLOVAKIA TRAVEL
Súčasťou 12. rokovania Predsedníctva ZMOS bol aj podpis memoranda medzi ZMOS a SLOVAKIA TRAVEL.
viac
15.12.2021
ZMOS a Slovenský plynárenský a naftový zväz podpísali Memorandum
Združenie miest a obcí Slovenska a Slovenský plynárenský a naftový zväz (SPNZ) podpísali Memorandum o spolupráci. Reagujú tak na naliehavé výzvy v oblasti energetiky aj mobility.
viac
11.09.2023
Pokračujeme v podpise dohodnutých memoránd o spolupráci s politickými stranami
Združenie miest a obcí Slovenska v piatok 8. septembra podpísalo ďalšie memorandá s politickými stranami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %