Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.05.2023 07:45

ZMOS sa pripojilo k iniciatíve #bezhejtu


Ilustračná snímka: (tasr).


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa pripojilo k iniciatíve #bezhejtu, ktorá podporuje kultivovanú diskusiu v online prostredí. Samosprávne združenie v tejto súvislosti upozornilo na to, že nenávistné prejavy sú fenoménom, ktorý má vplyv aj na komunálnych politikov.


"Odrádza ich od zastupovania svojej obce, od kandidatúry na pozíciu miestne voleného zástupcu a celkovo podkopáva miestnu demokraciu," uviedol predseda ZMOS Branislav Tréger.

Dodal, že ZMOS sa pripojilo k iniciatíve, aby vyjadrilo podporu voleným zástupcom čeliacim takýmto prejavom, zároveň chce touto formou podporiť kultivovanú diskusiu na profiloch samospráv.

Cieľom iniciatívy #bezhejtu je minimalizácia nenávistných prejavov na profiloch a online platformách firiem, verejných inštitúcií, mimovládnych a neziskových organizácií, médií a influencerov. "Čím menej hejtu, tým viac priestoru zostane na slušnú a konštruktívnu debatu," dodávajú iniciátori kampane.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Blíži sa lll. uzávierka výzvy na materské školy. Zapojte svoje mesto alebo obec
Do vyhlásených výziev zameraných na výstavbu, rekonštrukciu a prestavbu materských škôl sa doposiaľ zapojili desiatky miest a obcí. Po dvoch uzávierkach je pre tento typ projektových žiadostí k dispozícii ešte 32,74 miliónov eur.
viac
02.09.2019
SMART ako nástroj na podporu cezhraničnej spolupráce
Združenie miest a obcí Slovenska vás pozýva na medzinárodnú konferenciu Municipálna V-4: SMART ako nástroj na podporu cezhraničnej spolupráce.
viac
05.06.2020
ZMOS podporilo iniciatívu Kohézna aliancia
Združenie miest a obcí Slovenska sa k včerajšiemu dňu, ako jediné združenie samospráv na Slovensku, prihlásilo k podpore kohéznej politike v budúcom programovom období 2021-2027, a to pripojením sa k iniciatíve Kohézna aliancia.
viac
13.11.2020
Prezidentka: K samosprávam sa treba správať ako k partnerom
Samosprávy sú kľúčovým faktorom pri správe vecí verejných, čo sa ukázalo aj pri nedávnom celoplošnom testovaní na COVID-19. Po stretnutí so zástupcami Únie miest Slovenska (ÚMS) a Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) to vo štvrtok vyhlásila prezidentka SR Zuzana Čaputová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %