Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
09.12.2023 12:00

ZMOS a SK8 opätovne žiadajú vládu o dofinancovanie samospráv


Snímka ZMOS


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Samosprávne kraje Slovenska (SK8) opätovne žiadajú vládu o dofinancovanie samospráv. Predstavitelia združení to zopakovali na spoločnej piatkovej tlačovej besede. O dofinancovaní by mali rokovať s ministerstvom financií.


"Situácia je vážna, ZMOS opäť akcentuje a zdôrazňuje jedno číslo, a to je 500 miliónov eur, ktoré sú mimoriadne dôležité na to, aby samosprávy mohli plniť svoje základné služby," zopakoval požiadavku ZMOS-u jeho predseda Jozef Božik. Upriamil pozornosť na problémy so zostavovaním rozpočtov. Ohrozené je podľa neho aj spolufinancovanie projektov samospráv z plánu obnovy.         

"Dnes adresujeme požiadavku v sume 155 miliónov eur na dofinancovanie samospráv, v tomto prípade samosprávnych krajov," priblížil šéf SK8 Jozef Viskupič s tým, že budú žiadať vládu aj o odpustenie tzv. cestných pôžičiek. Obe združenia sa podľa jeho slov dohodli na spoločnom postupe.

Podrobnejšie informácie nájdete v zázname z tlačovej besedy, ktorú si pozrite TU.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2019
SK8: O výzvach pre regióny by mali rozhodovať regióny, tvrdí J. Viskupič
Združenie samosprávnych krajov SK8 má ambíciu zvýšiť kvalitu a úroveň spolupráce s vládou SR formou pravidelných pracovných stretnutí.
viac
21.03.2020
SK8: V krátkom čase bude nevyhnutné prijať viaceré legislatívne opatrenia
Súčasná krízová situácia vyvolaná šírením koronavírusu a následné opatrenia súvisiace s aktivovaním núdzového stavu výrazne obmedzujú aj riadne fungovanie zastupiteľských orgánov krajskej, ako aj miestnej samosprávy.
viac
14.01.2021
Vyhlásenie ZMOS k zvukovej nahrávke z rokovania vlády SR
Združenie miest a obcí Slovenska reaguje na publikovanú zvukovú nahrávku z rokovania vlády SR.
viac
06.12.2023
ZMOS od vlády žiada pol miliardy eur na fungovanie samospráv
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) žiada od vlády dofinancovať pol miliardy eur na to, aby samosprávy dokázali aj naďalej plniť svoje základné funkcie. Na tlačovej konferencii ZMOS vo Zvolene to v utorok 5. decembra povedal jeho predseda Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %