Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
24.02.2022 03:20

ZMOS: So samosprávami na Ukrajine sme v každodennom kontakte


Snímka zdroj: (tasr).


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) je v každodennom kontakte s partnerskými samosprávami na Ukrajine, zatiaľ nedostalo žiadosť o pomoc či asistenciu.


"Situácia sa turbulentne mení, v prípade, že nás ukrajinskí partneri požiadajú o pomoc, sme pripravení im v intenciách našich možností vyhovieť," uviedol hovorca združenia Michal Kaliňák.

Súčasne informoval, že prostredníctvom zástupcu ZMOS-u  Lukáša Baňackého na rokovaní bezpečnostnej rady štátu bude ZMOS podrobne informovať zástupcov slovenských prihraničných regiónov na východnej hranici o postupe pri vývoji situácie a prijímaných opatreniach zo strany samosprávy.

ZMOS spolupracuje s ukrajinskými samosprávami v rámci spoločného projektu, ktorého súčasťou sú semináre, odborné konferencie, ale aj stáže pre odborných zamestnancov z ukrajinských samospráv na Slovensku, publikovanie strategických materiálov či manuálov metodickej pomoci.       Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny. Útoku predchádzalo rastúce napätie na ukrajinsko-ruskej hranici, ktoré nepomohli deeskalovať ani snahy o diplomatické riešenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2020
Vláda schválila refundáciu nákladov
Vláda SR vo štvrtok na svojom rokovaní schválila materiál vo vzťahu k refundácii nákladov, ktoré vynaložili mestá a obce v súvislosti s celoplošným testovaním.
viac
22.02.2021
ZMOS bude analyzovať potenciál cestovného ruchu
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v spracovávaní analýz. Aktuálne vytvorilo tím expertov pre analýzu cestovného ruchu, ktorá sa orientuje na predpoklady a možnosti využitia potenciálu cestovného ruchu v podmienkach miest, obcí a regiónov Slovenska.
viac
01.03.2022
ZMOS zriadil transparentný účet a prichádza s ďalšími aktivitami
Združenie miest a obcí Slovenska v pondelok zriadilo Transparentný účet. Okrem toho spracovalo vzory konkrétnych uznesení zastupiteľstiev k adresnej pomoci a tiež apeluje na vysoké školy a univerzity.
viac
01.03.2022
ZMOS zriadil on-line službu „Pomocná ruka“
Združenie miest a obcí Slovenska dnes zriadilo on-line službu „Pomocná ruka“. Táto služba mnohým pomohla počas prvého obdobia koronakrízy a veríme, že bude rovnako užitočná aj v tomto období.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %